Astăzi 26. mai 2018., sâmbătă
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Zsigmond Győző két kötetét mutatta be Játékosan tanítva
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Zsigmond Győző két kötetét mutatta be Játékosan tanítva Imprimare E-mail
luni, 28 noiembrie 2011
Zsigmond Győző két kötetét mutatták be a városi könyvtárban hétfőn. A könyvbemutatón részt vett Tőzsér József, a Pallas-Akadémia igazgatója, Sarány István, a könyv szerkesztője, valamint Kis Portik Irén, a gyergyószentmiklósi városi könyvtár igazgatónője. Tőzsér József délelőtt köszöntötte az általános iskolásokat és tanítóikat, és a bemutatott könyv mellett említést tett a kiadó megjelent könyveiről is.

A Nyelvi rejtvények, játékok, verseny című könyvbemutatót mintegy rendhagyó magyarórának is tekinthetjük, ezúttal a csengőszót nem várták a diákok, hiszen a szerző magával ragadta a tanulókat, játékosan okította, nyújtott ízelítőt a kötet tartalmából. A Pallas-Akadémia Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet a szerző nemcsak pedagógus-kollégáinak, mindenkinek ajánlja.

Zsigmond Győző a 2003-ban megjelent kötetét ezúttal kibővítve tárja az érdeklődők elé. Nyelvhelyességgel, nyelvtörténettel, népköltészettel, szólásokkal kapcsolatos játékokat, rejtvényeket foglal magába a könyv, amelyek segítségével az olvasók játszva bővíthetik nyelvi ismereteiket, valamint fejleszthetik a fogalmazási és nyelvi kifejezőkészségüket.

A játék egyféle szabadulást jelent a kötöttségek, a nemkívánatos elől. Ugyanakkor a játékban felszabadultak vagyunk, és alkalmat nyújt az örömszerzésre. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szeretnek játszani. Éppen ezért ajánlja a könyvét segédanyagként minden írni-olvasni tudó gyereknek és felnőttnek egyaránt.

Délután került szintén a könyvtárban bemutatásra Zsigmond Győző Népi gombászat a Székelyföldön című kötete. „Zsigmond Győző munkájának kivételes eredetiségét, adatainak hitelességét, forrásértékét emelem ki. Bizonyos vagyok benne, hogy az említett szakterületek (néprajz, gombászat, nyelvészet) művelőin kívül sokan mások is érdeklődéssel és haszonnal olvassák majd, és a kötet növelni fogja a természet és a népi hagyományok iránt érdeklődők táborát. A székelység ismerete pedig mélyebbé, tartalmasabbá válik” – ajánlja a kötetet Péntek János.

Baricz-Tamás Imola