Astăzi 15. 2018., sâmbătă
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Tárgyaltak az intézmények fűtése kapcsán
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Tárgyaltak az intézmények fűtése kapcsán Imprimare E-mail
vineri, 21 octombrie 2011
Két héttel korábbi lapszámunkban az önkormányzatokhoz tartozó intézmények fűtésszámláiról, tartozásáról írtunk. Akkor a témával kapcsolatban, a távhőszolgáltató válaszai késtek. Nos, az alábbiakban ezeket is olvashatják.

A gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola, illetve a Salamon Ernő Elméleti Líceum szerződéshiányra hivatkozva nem fizette ki maradéktalanul az idei fűtésszolgáltatást.

Márciusban arról írtunk, hogy a Fogarassy iskola visszautasította a számlát, mert nem tudja, milyen áron szolgáltat a távfűtőcég, hiszen a 135 lej helyett januárra már 163,03 lej plusz áfás árral számláztak.
– Márciusban végül voltak-e tárgyalások? Miben egyeztek meg?
– A gyergyószentmiklósi intézményeknek szolgáltatott hőenergia áráról az elmúlt héten tárgyaltak érdemben az E-Star C.D.R. Kft. és a helyi önkormányzat képviselői. A tárgyalások eredményesen zárultak, ugyanis a felek megállapodtak, hogy az E-Star minden olyan, a helyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézménynek, amely 2010 decembere óta – a távhőrendszer átvétele óta – a központosított rendszeren van, a kiírásban (amelyet a helyi tanács a 102/03.06.2010-es számú határozatával fogadott el) szereplő ár szerint számlázza a hőenergiát. Ez az ár visszamenőleg is érvényes.
– Kötnek-e szerződést?
Az érintett tanintézményekkel várhatóan még ezen a héten sor kerül a fogyasztói szerződések megkötésére.
– Igaz-e, hogy az önkormányzattal kötött szerződésben szereplő 135 lej plusz áfá-s ár nem változhat három évig?
– A gyergyószentmiklósi önkormányzat és a helyi távhőszolgáltató vállalat által megkötött koncessziós szerződés értelmében, az aláírástól (2010. szeptemebr 13-ától) számított 36 hónapig változatlan marad a hőenergia lakosságnak, valamint közintézményeknek számlázott ára.

Kedves-Tamás Gyopár