Astăzi 21. februarie 2019., joi
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Színházi évad 2012/2013
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Színházi évad 2012/2013 Imprimare E-mail
luni, 10 decembrie 2012
Czegő Csongor, a Figura Stúdió Színház igazgatója ismertette a társulat 2012–13-as színházi évadjának tervezetét.

Balánbánya önkormányzata meghívására december elején Balánbányára a Szamár a torony tetején című gyermekelőadással száll ki a társulat.
December 6-án 13 és 17 óra között – a Szent Miklós Napok keretében – FIGURA JÁTSZÓHÁZ gyerekjátékok, bábelőadás, játék- és bábkészítés. December 8-án és 9-én a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégjátéka, Gogol: Az őrült Naplója című monodrámáját Barabás Árpád játssza. Mindkét elõadás 19 órakor kezdődik.
December 11-én délben, a Te színházad program keretében, a társulat az Utolsó pillanat című drámát mutatja be. December 14-én 15 órától a marosvásárhelyi Yorick Stúdió színésze, Sebestyén Aba Kocsis István: A tér című monodrámáját mutatja be. (Az előadást 19 órakor megismétlik.)
December 17-én fél 10-től a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház színészei Az égigérõ paszuly című mesejátékkal vendégszerepelnek. A Csipike-bérlet érvényes. Másnap 10 órától a Pinocchio-bérlet érvényes Az égig érő paszuly című mesejátékra. 12 órától szabadelőadás.
December 19-én 19 órától az Utolsó pillanat című drámával lép színre a társulat, december 27-én 16 órától szabadelőadás – Zalán Tibor: Szamár a torony tetején című mesejátékot játsszák. December 28-án 19 órától az Utolsó pillanat című drámát láthatják a színházkedvelők.
Idén is lesznek bérletes előadások. A felnőtt- és diákbérletet Háy János: Mandragóra című előadására, a Csíki Játékszín Gádor Béla – Tasnádi István: Othello Gyulaházán címû zenés vígjátékára, illetve Carlo Goldoni: Bugrisok című komédiájára hirdettek. Utóbbi a Kézdivásárhelyi Városi Színház elõadása. Bérletárak: Ferenczy István-felnőttbérlet: 30 lej, Salamon Ernő-diákbérlet: 20 lej, Páll Vilmos-pedagógusbérlet: 25 lej, Gyermekbérlet: 12 lej, Mecénás bérlet: 300 lej.
A bérletek december 3-tól kezdődően válthatók a Figura Stúdió Színház jegyirodájában, előadások előtt egy órával a színház előcsarnokában, valamint az adventi vásárban a Figura standján.
Bérletes nézőink 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a Figura Stúdió Színház bérleten kívüli előadásaira, valamint a színház által meghívott összes vendégelőadásra a 2012/ 2013-as évad idején. A Mecénás-bérlet a 2012/2013-as évad idején a Figura Stúdió Színház bemutató előadásaira, valamint a színház által szervezett összes vendégjátékra érvényes.
Jegyárak: nagytermi- és stúdióelőadásra: felnőtteknek 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej). Gyerekelőadásra: 5 lej.
Ha a színház tavaszi kilátásait vesszük figyelembe, elmondhatjuk, hogy vígan megyünk tönkre, ugyanis az előadások produkciós költségeire pályázni a tavasz folyamán nem lesz lehetőség. Ez komoly gondot okoz a kisebb társulatok számára.

Bajna György