Astăzi 20. ianuarie 2020., luni
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Közösségi rendőrség a közrend fenntartásáért
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Közösségi rendőrség a közrend fenntartásáért Imprimare E-mail
miercuri, 27 octombrie 2010
Még ez évben elkezdheti munkáját Gyergyószentmiklóson a közösségi rendőrség – működésének alkalmazására a napokban kapott jóváhagyást a polgármesteri hivatal. Az újonnan alakuló rendőr csapat feladata a közrend fenntartása lesz – főként az oktatási intézmények környékére, a főtérre és a forgalmasabb városrészekre fókuszálnak majd – vetítette elő tevékenységüket Nagy Zoltán, alpolgármester.

Jóváhagyások sorozatán van túl a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal alegysége ként létrehozás alatt álló közösségi rendőrség, aminek működési alkalmazását a napokban hagyta jóvá a Köztisztviselők Országos Hatósága – közölte sajtótájékoztatón Nagy Zoltán alpolgármester, aki a közösségi rendőrség megalakulásától nagyobb rendet, fegyelmet remél a város közterein és azt sem tartja kizártnak, hogy az újonnan alakuló csapat látja majd el a mezőőrzést is.Első fázisban tíz személy fogja ellátni az önkormányzat által rájuk bízott feladatokat. A köztisztviselői állások betöltésére november 15-19. között versenyvizsgát tart a polgármesteri hivatal.

Tíz személyt alkalmaznak
A közösségi rendőrség keretén belül egy osztályvezetőt és kilenc közösségi felügyelőt alkalmaznak. Az állások betöltésére a feltételeket törvény szabályozza. A versenyvizsga kiírása szerint az osztályvezetői állásra mesteri képzéssel, felsőfokú végzettséggel, két év köztisztviselői szakmai tapasztalattal, román és magyar nyelvtudással, számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkező személyek jelentkezhetnek. A közösségi felügyelői állásokat két kategóriában hirdette meg a polgármesteri hivatal – két személy számára szigorúbb feltételeket szabtak meg: felsőfokú végzettség, egy év szakmai tapasztalat, román és magyar nyelv ismerete, számítógép-kezelői ismeretek; a fennmaradó hét állás elfoglalására olyan személyek jelentkezését várják, akik középfokú iskolai végzettséggel, hat hónap szakmai tapasztalattal, számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkeznek, beszélik a román és a magyar nyelvet. A jelentkezések határideje november 5., a versenyvizsgák két fáziban, 15-16-án, valamint 19-20-án zajlanak, írásbeli, szóbeli és gyakorlati próbákból. A vizsgáztató bizottság tagjait a főispánság nevezi ki. Az érdeklődők bővebb felvilágosítást és könyvészetet a polgármesteri hivatal 14-es irodájában kaphatnak – közölte az alpolgármester.

Pethő Melánia