Astăzi 8. 2019., duminică
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Hivatali tájékoztató
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Hivatali tájékoztató Imprimare E-mail
vineri, 20 aprilie 2012
Négy szentmiklósi pályázatból három nyert 26 pályázatot nyújtottak be a térségből, négyet Gyergyószentmiklóson tevékenykedő civil szervezet, és ebből hármat pozitívan bíráltak el a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány hetedik alkalommal meghirdetett civil szervezeteknek szóló Zöldövezet programján.

Miután közölte e hírt Mezei János polgármester, elismerését fejezte ki a civil szervezeteknek, amelyek pályázataikkal a szebb környezetért is tesznek.
A Pro Muzeum Alapítvány pályázata az épület körüli térrendezést célozza, növények telepítésével, a Kós Károly iskola előtt parkot alakítanak ki – felszámolva a kerítést – a Kós Károly Egyesület pályázatából, az EKE pedig a Virág negyedi 43-as tömbház előtti rész rendezése érdekében pályázott, ott zöldfelületet alakítanak ki, szegőket helyeznek el, és kaviccsal szórják az ösvényeket.
Egyenként 8000 lej körüli összeget nyertek.

Folytatódik a kátyúzás, takarítás
Nem lesz összefüggő aszfaltréteg az utcákban, amelyekben a hivatal javíttat a város költségvetéséből, mert értelmetlen, hiszen fel kell törni a szennyvíz-csatorna és vízvezetékek felújításakor. Csupán járhatóvá teszik az útfelületeket – közölte a polgármester.
Amint megtudtuk, a 12-es országút részét képező Nicolae Bălcescu utca lefelé haladó, jobb sávjának szélét nem aszfaltozza le a későbbiekben sem az országos útügy. Az a rész a városhoz tartozik, majd parkolót alakítanak ki.
Jövő héten, ortodox húsvét után folytatódik a lakónegyedekben, utcákban a takarítás, és az összegyűlt szemét elszállítása – fogalmazott a polgármester.

Már nem sokáig kóborolnak
Húsvétig nyolcvan kutya befogását tervezte a polgármesteri hivatal. Erre kérdeztünk rá a keddi tájékoztatón. Nos, amint megtudtuk, folyamatban van az ebek befogása, éjszaka is zajlik az akció. 12-én jön a csapat, amely ivartalanítja a befogott ebeket. Amelyeket nem sikerül befogniuk, azokat szakképesített csapat gyűjti össze azért, hogy az ivartalanítási beavatkozást elvégezzék, és a szükséges oltásokat beadják. Állatvédő egyesület vette fel a kapcsolatot a szakcéggel, amely majd szakszerűen befogja a még kószáló ebeket – mondta Mezei János.
Továbbá hozzátette, hogy egy eb etetése naponta 1,5 lejbe kerül. 120 kutya van a menhelyen, az ellátási költségek a várost terhelik. Ezért is szívesen veszi a menhelyet működtető egyesület a lakosság támogatását. Aki hozzájárulna a kutyaeledel megvásárlásához, az üzletekben elhelyezett dobozokba bedobhatja az arra szánt pénzösszeget.
Még nem lehet kártyával fizetni!
Április 2-át jelölték meg, hogy akkortól lehet kártyával fizetni a polgármesteri hivatal pénztárában, de még mindig nincs lehetőség erre.
Nem sikerült tartani a határidőt. Habár a szükséges határozatot megszavazták, a folyamat megállt – tudtuk meg.

Kedves-Tamás Gyopár