Astăzi 21. ianuarie 2020., marti
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Bemutatkozott az RFV új igazgatója
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Bemutatkozott az RFV új igazgatója Imprimare E-mail
sâmbătă, 25 iunie 2011
Dácz Gábor váltotta Luczay Pétert az RFV CDR gyergyószentmiklósi kirendeltségének élén. A személycsere bizonyos szinten összevonást is jelent a cég marosvásárhelyi és gyergyószentmiklósi vállalatai között. Az új igazgató ezután egyszerre irányítja a két város távhőhálózatának működését. Luczay Péter a gyergyószentmiklósi távhőrendszer felújítására, átalakítására kapott megbízatást. Ez a folyamat befejeződött, így a korábbi igazgató az RFV magyarországi anyavállalatánál folytatja tevékenységét – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. Most egy másik hasonlóan fontos szerepet kell betöltenie az új vezetésnek, azaz a rendszer működtetése az új feladat, oly módon, hogy ez a fogyasztók és a szolgáltató érdekeinek is megelégedésére szolgáljon – vázolta az új igazgató, Dácz Gábor.
Dácz hozzátette, az elmúlt években kiépített rendszer technikai adottságai az ország legmodernebb és leghatékonyabb távhőhálózatává teszik a gyergyószentmiklósit, amit most már „csak” üzemeltetni kell. Az új feladatnak megfelelően átszervezték az RFV romániai vállalatainak menedzsmentjét, ami azt jelenti, hogy Marosvásárhely és Gyergyószentmiklós távhőszolgáltatása azonos vezetés alatt működik ezután. Gyakorlatilag a vezető és egy szakembercsoport ingázni fog a két város között. Dácz egyébként elmondta, nem az első alkalom, hogy Gyergyóban vállal munkát, korábban évekig az Apicom vezérigazgatói tisztségét is betöltötte.

Egyeztettek, kezdődhet az aszfaltozás
A távhőrendszer átalakítása befejeződött, és mégsem. A felásott gyergyószentmiklósi utak helyreállítása még várat magára. Dácz Gábor szerint már nem sokáig. A polgármesteri hivatallal folytatott egyeztetések során arra a döntésre jutottak, hogy nem csak a vezetékek nyomvonalán állítják helyre az utakat, hanem egész utcákat egyszerre fognak felújítani – közösen az önkormányzattal. A munkát így a hivatali aszfaltozáshoz kell igazítani. Jelenleg úgy tűnik, a polgármesteri hivatalnál is véglegesítették a munkálatok kilicitálását. Dácz Gábor szerint jövő héten el is kezdődhet az aszfaltozás.

Közelednek a szerződéskötések
A sajtótájékoztatón elhangzott, most már hamarosan sor kerül a fogyasztói szerződések megkötésére. Ennek érdekében tájékoztató kampányt szervez az RFV. Mivel a városban alig néhány tulajdonosi társulás (lakószövetség) létezik, így minden egyes lakástulajdonossal egyenként kell szerződést kössön a szolgáltató.

Gergely Imre