Astăzi 23. iunie 2018., sâmbătă
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale arrow Békességben koccintottak
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Békességben koccintottak Imprimare E-mail
joi, 14 iunie 2012
Négy nappal a választások elõtt tartotta a gyergyószentmiklósi testület az utolsó rendkívüli ülését.

Június 6-án, szerdán délután 3 órára hívta Mezei János polgármester az önkormányzati képviselõket. 12 tanácsos szavazott ezen az ülésen. A Benedek Árpád tanácsos vezette, alig egyórás ülésen hat tervezetet fogadtak el. Többek között a turizmus fellendítése érdekében egy programban vesz részt a város, egy turisztikai központ létrehozását tervezik pályázati pénzbõl. A Gyergyói Állatvédõ Egyesületnek egy évre adtak bérbe egy kisebb területet, a kóbor kutyák problémájának megoldását tûzte ki célul a civil szervezet.
– Békességben zárjuk le a mandátumot! – fogalmazott Mezei János polgármester, miután bezárták az utolsó ülést is, továbbá röviden szólt az elmúlt négy évrõl.
– Sikeres mandátumon, nehéz idõn vagyunk túl, rekordot állított fel a város az elmúlt négy év alatt, nagy dolgokat tudtunk megvalósítani, az összefogással, az egyetértéssel fejlõdõvé vált a városunk – fogalmazott, majd külön megköszönte a jegyzõnek, illetve annak az öt tanácsosnak a munkáját, akik a fûtésprobléma megoldásakor derekasan kiálltak. Mint mondta, az öt tanácsos áldozattá vált a vízválasztónak számító fûtésprobléma megoldásakor. Miután az öt tanácsost „kirúgták” a szövetségbõl, a politikát félretéve tudtak dolgozni.
Mezei János polgármester elnézést kért azért, ha bárkit is személyesen megbántott a testület tagjai közül. Rokaly József tanácsos jelezte, nem kíván tovább társadalmi-politikai tevékenységet folytatni, átadja a helyét fiatalabbaknak. Kiemelte a testület munkájában tapasztalható összhangot.
Tinka Kálmán tanácsos felemlegette, hogy négy mandátum alatt sikerült a várost elaltatni, az elmúlt négy évben a polgári pártosoknak sikerült olyan dolgokat megoldani, melyek igen fontosak, és ezt a lendületes csapat tette meg.
Gyergyószentmiklós az a város, amely mindenkit befogad, mindenkit szeret – fogalmazott Tinka, kifejtve, az elkövetkezõkben a megyei tanács tagjaként szeretné tovább is segíteni a várost.
Mezei János polgármester köszönte, hogy a két évvel ezelõtt a testületbõl kilépõ Gáll Árpád elfogadta a meghívást az utolsó ülésre, hogy együtt zárhassák az ülést, koccinthassanak.
Gáll Árpád mint mondta, habár kilépett, de követte a testület munkáját. Gratulált volt kollégáinak a nem könnyû feladathoz, melyet végeztek. Kiemelte az intézmények támogatását, és azt is, hogy a mezõgazdaságban dolgozók segítségére voltak azáltal, hogy a helyi rendõrség megalakításával megfékezni próbálják a termõföldeken történõ garázdálkodást. Mint mondta, az elmúlt négy év nem volt elég a kibontakozásra, az elkövetkezõ négy év kell meghozza az eredményeket.
Mezei János zárta az ülést, mint mondta, a négy év alatt olyan tempóval dolgoztak, mintha három mandátum alatt szolgálták volna a közösséget.
– Büszke vagyok erre a négy évre, a megvalósításokra, és akkor is büszkén nézek a szentmiklósiak szemébe, ha nem engem bíznak meg a város vezetésével – fogalmazott Mezei János polgármester, majd egy pohár borra, koccintásra hívta meg a testület tagjait.

Baricz-Tamás Imola