Astăzi 20. septembrie 2018., joi
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Gyergyószentmiklóson is kiválthatók a helyszínrajzok
luni, 10 decembrie 2012
A víz- és csatornarendszerhez való csatlakozáshoz szükséges hivatalos OCP pecséttel ellátott helyszínrajzért nem kell Csíkszeredába menniük az érintetteknek, hisz ezentúl a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai osztálya adja ki.
Citeste mai departe...
Csapatépítés pityókafesztiválon
vineri, 16 noiembrie 2012
Hagyományos őszi ünnepséget tartottak a Napsugár az esőben Egyesületnél pénteken. A pityókafesztiválra lelkesen készülő sérült gyermekek és felnőttek csoportos játékokban vettek részt, amelynek legfőbb célja a csapatépítés volt.
Citeste mai departe...
50 év után letette a földi kürtöt Kolumbán István
vineri, 16 noiembrie 2012
Hány esztendő is telt el az ötvenes évek elejétől? Azóta alig volt olyan ünnepi rendezvény, ahol fel ne csendült volna a tekerőpataki fúvósok – mára a Harsona nevet viselő – szép muzsikája. Az élen haladva egy kürtös vezette a rézbandát, amit, bevallom, én mindig irigykedve néztem, miután a városnak megszűnt a maga fúvószenekara, amit gyermekkoromban még oly szívesen hallgattam, néztem, ahogy a nyírfapagonyban muzsikál, tagjai pedig egy-egy korty sör erejéig tartanak csak szünetet.
Citeste mai departe...
Állásvadászat
vineri, 16 noiembrie 2012
Nyolcvan munkanélküli sietett a Korona-terembe kedd délelőtt a Veco-Rom munkaerő-közvetítő iroda által tartott állásbörzére egy munkalehetőség reményében. A harmadik alkalommal megszervezett börzén 18 álláslehetőség közül válogathattak az érdeklődők.
Citeste mai departe...
A villamosságiaktól tudtuk meg
vineri, 16 noiembrie 2012
Villanyszolgáltatással kapcsolatos olvasói kérdések nyomában fordultunk Deák Lászlóhoz, a helyi Kereskedelmi Kirendeltség igazgatójához.
Citeste mai departe...
Vitézek, mi lehet?
vineri, 16 noiembrie 2012
Szombaton délben nem dőlt meg nézőrekord, de jól szórakozott és akár tanulhatott az, aki a Caritas kertjében a Csabafiak Hagyományőrző Egyesület által szervezett haditornát választotta az idő múlatására, ez alkalommal a régi idők felidézésére is.
Citeste mai departe...
Egy polgári lakás száz évvel ezelôtt
vineri, 16 noiembrie 2012
Békebeli otthonok – polgári lakáskultúra a Székelyföldön a 19–20. század fordulóján címmel nyílt időszakos kiállítás október 25-én, a Tarisznyás Márton Múzeumban. Impozáns bútorok, díszes étkészletek, gyönyörűen kidolgozott kézimunkák, olajfestmények, viseletek és egyéb, a gazdagságot sejtető kiegészítők, használati tárgyak fogadják az odalátogatókat.
Citeste mai departe...
Új munkakör, régi rendszer
vineri, 16 noiembrie 2012
A gyergyószentmiklósi kórház vezetőtanácsának döntése nyomán a kórházban megszüntettek egy állást és egy másikat hoztak létre. Egy hónapja hirdették meg az új, orvosigazgatói állást, egy személy jelentkezett a versenyvizsgára – feltétele volt az, hogy a jelentkező rendelkezzen egészségügyi menedzseri szakképesítéssel. György Ilona asszisztens igazgatói tisztségét szüntették meg. A továbbiakban dr. György Piroska orvosigazgató, az intézmény orvosszakmai tevékenysége vonatkozásában látja el a hatáskörébe utalt feladatokat – tudtuk meg dr. Jeszenszky Géza főorvostól, a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórház igazgatójától.
Citeste mai departe...
Terítéken a szociális és ifjúsági lakások fűtésügye
vineri, 16 noiembrie 2012
Döntött a tanács az október 31-i ülésén a municípiumi kórház szervezeti felépítését, a Figura Stúdió Színház és a városi könyvtár új igazgatóinak kinevezését illetõen. Továbbá megvitatták a szociális és az ifjúsági lakások (ANL) fûtésrendszerének átadását az E-Star Kft. szolgáltató kezelésébe.
Citeste mai departe...
Gyertyafényes emlékezés
vineri, 16 noiembrie 2012
Mint minden évben, idén is kilátogatunk szeretteink sírjához, virágot helyezünk rá. Halottak napján megemlékezünk.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 541 - 560 din 1807