Astăzi 20. aprilie 2018., Vineri
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Távfűtés vagy továbbra is gázzal fűtés?
vineri, 16 noiembrie 2012
Nemsokára a tél kopog az ablakon. Tudják ezt az ifjúsági lakásokban élők is. De nem csak a fűtés lehet mindennapi gondjuk.
Citeste mai departe...
Nyílt árverés - faházak bérbeadása
luni, 12 noiembrie 2012
Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt árverést szervez kis faházak bérbeadására, az adventi időszak és a városnapok alkalmával.
Citeste mai departe...
Könnyítés a vízcsatorna-bekötésnél
vineri, 09 noiembrie 2012
Gyergyószentmiklós Önkormányzata könnyíteni kíván a víz- és csatornarendszer bekötéséhez szükséges engedélyeztetési eljárást illetően.
Citeste mai departe...
LÉGY SZENTMIKLÓSI!
joi, 25 octombrie 2012
Folyamatban van a városnapok szervezése. Bár még nem állt össze a teljes program, az már biztos, hogy december 5-e a Mikulás, pontosabban Szent Miklós püspök várásáról, 6-a az egyházi ünneprõl, míg a december 7-i program a koncertekrõl, fõzõversenyekrõl és egyéb kísérõ programokról fog szólni. Az idei városnapok jelmondata: LÉGY SZENTMIKLÓSI!
Citeste mai departe...
Hajrá, hajrá, hajrá
joi, 25 octombrie 2012
Együttmûködési szerzõdés aláírása, a tervek elkészítése, majd a közbeszerzési tárgyalások után nekifoghatnak a gyergyószentmiklósi mûjégpálya felújításához.
Citeste mai departe...
Problémás fűtéstámogatás
joi, 25 octombrie 2012
Fokozatosan törli majd el a kormány a fûtéstámogatást, a kabinet jelenleg a helyi önkormányzatokkal közösen keresi a lakosság számára is elõnyös megoldást a szubvenciók megszüntetésére. Elképzelhetõ, hogy a kabinet az önkormányzatokon keresztül finanszírozni fogja a fûtésrendszerek korszerûsítését – jelentette be október 9-én tartott sajtótájékoztatóján Victor Ponta miniszterelnök.
Citeste mai departe...
Kormányrendelet miatt csúszik Gyilkostó vízcsatornázása
joi, 25 octombrie 2012
A Vidékfejlesztési és Zöldövezeti Programok Igazgatósága hivatalos levelet juttatott el Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzatához és Polgármesteri Hivatalához, a Gyilkostó ökologizálása és az Infrastruktúra fejlesztése a turizmus érdekében – I szakasz: a) vízhálózat, b) csatornahálózat projekttel kapcsolatosan.
Citeste mai departe...
Konferencia a turizmus fejlesztésének lehetôségeirôl
joi, 25 octombrie 2012
Nemzetközi Turizmuskonferencia zajlott október 10-én, a Babeº– Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kara Gyergyószentmiklósi Kihelyezett tagozatának szervezésében. Zsúfolásig telt a Csíky Dénes amfiteátrum szemináriumi terme.
Citeste mai departe...
Kijavították a Kossuth-szobrot
joi, 25 octombrie 2012
A gyergyói emberre, de az is lehet, hogy ez a székelyekre úgy általában igaz, hamar észreveszi a hibát. Ezzel talán nincs is probléma. Ugyancsak vidékünkön jellemzõ szokás a gúnynevek ragasztása: személyre, közösségre, településre, tulajdonképpen bármire. Így esett meg, hogy a Gyergyószentmiklóson állított Kossuth Lajos szobrot, három éve Zöldlajiként emlegetik a helybeliek.
Citeste mai departe...
Folytatják a Szent Miklós templom restaurálását
joi, 25 octombrie 2012
1756-ban épült a Szent Miklós római katolikus templom Gyergyószentmiklóson. Az azóta eltelt 254 év alatt több átalakításon is átesett, kibõvítették a kapuépülettel, adományokból kicserélték a padlót, a padokat, a torony új bádogot kapott, felújították az orgonát, oltárokat állítottak.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 541 - 560 din 1788