Astăzi 26. martie 2019., marti
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Nem növelik az adókat 2013-ban
luni, 07 ianuarie 2013
A decemberi tanácsülés keretében határozták meg a következő évre vonatkozó adók és illetékek mértékét. Mint kiderült, a lakosoknak 2013-ban sem kell többet fizetniük. A sárga rendszámú gépjárművekkel kapcsolatban a törvény által meghatározott minimumot alkalmazzák. A képviselő-testület egy irányárat határozott meg a város tulajdonában levő területek, épületek bérbeadására.
Citeste mai departe...
Tisztelt városlakók, kedves lakóközösség, szeretett szentmiklósiak!
luni, 07 ianuarie 2013
Ha most, év végén visszatekintek az elmúlt esztendőre, akkor azt kell megállapítanom, hogy egy városvezetésnek az infrastrukturális beruházások mellett igen nagy szerep jut a közösségformálás terén is. Azok, akik részt vettek júliusban a csárdásrekordon, és a több mint kétezer-háromszázas székelyruhás forgatagban együtt táncoltak a főtéren, azok talán értik, érzik, hogy miről beszélek.
Citeste mai departe...
Szavazás
sâmbătă, 05 ianuarie 2013
Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város területén található, a sportpályát határoló fal külső oldalára szánt egyedi falfestés megtervezésére és kivitelezésére kiirt pályázatra készült panoráma tervezetek
Citeste mai departe...
III. Íjászvetélkedő Gyergyószentmiklóson
luni, 17 decembrie 2012
Harmadik alkalommal szervez a Gyergyószentmiklósi Baranta Egyesület íjászversenyt. Egész Erdélyből vártak versenyzőket, végül 21 versenyző mérte össze tudását: Székelykeresztúrról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Gyergyószentmiklósról.
Citeste mai departe...
Olvasóink véleménye a hajléktalanokról
luni, 17 decembrie 2012
Október hónap negyedik számában arról kérdeztük Önöket, mi a véleményük a város hajléktalanjairól.
Citeste mai departe...
Hajléktalanok
luni, 17 decembrie 2012
Egy népszerű dal úgy tartja: ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég. Pedig az év 365 napján szüksége van erre a lángra.
Citeste mai departe...
Gyertyák, reménységfények Gyergyószentmiklóson
luni, 17 decembrie 2012
A szeretet határtalansága, gyertyák, kopogtatók, adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, szorgos kezek munkája és gazdag ötletek kivitelezése jellemezte a vasárnapi adventi vásárt, amit hagyományosan a Szent Miklós plébániatemplom cintermében és a Szent István templom melletti parkban tartottak. Idősebbek, felnőttek, főleg lányok és asszonyok, de fiúk is kivették részüket az ajándéktárgyak elkészítéséből, lelki csoportok tagjai épp úgy, mint iskolai osztályközösségek.
Citeste mai departe...
Ünnepi dísztárgyakból édesség
luni, 17 decembrie 2012
A Pro Terra Alapítvány által szervezett Együtt kézműveskedni jó projekt keretében több mint negyven 9–12 osztályos fiatal, közösen a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna Ifjúsági Otthona lakóival, természetes anyagból készített karácsonyi díszeket az adventi vásárra. Az eladott portékák árából finomságok készítéséhez vásárolnak alapanyagot.
Citeste mai departe...
Adventi koszorú ajándékba
luni, 17 decembrie 2012
A Vaskertes általános iskola diákjainak, szüleiknek és pedagógusainak összefogása eredményeként húsz saját készítésű adventi koszorút nyújthattak át a Gyergyószentmiklósi Ápoló- és Gondozóközpont lakóinak csütörtökön. A már hagyományosnak számító megmozdulás célja, egy kis örömet vinni az idős, magányos beteg embereknek karácsony előtt.
Citeste mai departe...
Ünnepre készülve
luni, 17 decembrie 2012
A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár kézművesnapot szervezett, amely keretében origami technikával Mikulást, karácsonyfát készítettek a gyerekek. Együtt készültek a közelgő ünnepekre.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 541 - 560 din 1834