Astăzi 20. septembrie 2018., joi
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Siker az anyaországban - Gyergyói magyar bajnok
marţi, 26 martie 2013
Február 17-én, vasárnap este Budapesten, a Vasas Folyondár Tánccentrumban, a Táncsport Magyar Bajnokságok harmadik versenynapján a felnőtteknél latin táncokban, az ifiknél és a szenioroknál standard táncokban, míg a junioroknál tíz táncban avattak magyar bajnokot.
Citeste mai departe...
Gyermekek és szülôk öröme
marţi, 26 martie 2013
18 kisiskolás maradt iskolabusz nélkül január 14-én a Gyergyószentmiklóshoz tartozó Gyilkostón. Az iskolabuszt az országos iskolabusz-program keretében utalták a román tannyelvű Sfântu Nicolae Líceumnak, mivel a 2011–12-ös tanévtől megszűnt Gyilkostón az elemi szintű oktatás. Immár óvoda se működik az üdülőtelepen.
Citeste mai departe...
Márciustól drágul a parkolójegy
marţi, 26 martie 2013
A napijegy, a havi, illetve éves bérletek ára nem változik, viszont a parkolójegy márciustól drágul, 20 percig 50 baniért, 40 percig egy lejért lehet majd parkolni. Az áremelés mellett a parkolási rendre vonatkozó szabályzat kiegészítéséről is döntött a képviselő-testület a február 21-i tanácsülésen.
Citeste mai departe...
Kultúrát ajándékba
marţi, 26 martie 2013
Ajándékozz kultúrát! címmel kultúrkártya-készítéssel próbálja rávezetni a gyergyószentmiklósiakat a művelődési központ, hogy személytelen ajándékok helyett kultúrával ajándékozzák meg szeretteiket. Ugyanakkor ez az első gyergyói intézmény, amely a Székelyföldi diákigazolvány felmutatásával tízszázalékos kedvezményt nyújt rendezvényeire.
Citeste mai departe...
Székely irodalom egy csokorban
marţi, 26 martie 2013
A Székely Könyvtár című könyvsorozat első tíz kötetét Gyergyószentmiklóson is bemutatták az érdeklődő diákoknak, pedagógusoknak a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban február 22-én, pénteken, az intézmény könyvtárának és az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtárának közös szervezésében.
Citeste mai departe...
Lakószövetség: pro, kontra
marţi, 26 martie 2013
Gond van a fűtéssel, elkelne a szigetelés, omlik a vakolat, beázik a tető – zsörtölődnek a tömbházak lakói Gyergyószentmiklóson. Holott lehetne pályázni. Viszont a tömbház-rehabilitációs program egyik feltétele, például, hogy lakószövetség kell igényelje a támogatást.
Citeste mai departe...
Döntött a tanács
marţi, 26 martie 2013
Két új rendelő, illetve egy adminisztratív iroda létrehozásáról döntött a gyergyószentmiklósi képviselő-testület a február 21-i rendes tanácsülésen.
Citeste mai departe...
Áramkimaradás
luni, 18 martie 2013
Az Electrica szolgáltató értesíti a lakósságot,hogy március 20-án 08:00 és 17:00 óra között munkálatok miatt áramkimaradásokra számíthatnak az alábbi utca lakói:

Csobothegy u., Alma u., Fecske u., Fenyő u., Csíky kert u., Gyílkostó sgt.

Az érintett utcák lakóinak megértését köszönik.
Mesekalap és bűvészmutatvány
marţi, 12 martie 2013
Nem szokványos könyvbemutatón vehetett részt az a mintegy 80 személy, aki elfogadta Dézsi Zoltán, csütörtökön délután 5 órára szóló meghívását a Maros szálloda konferencia-termében szervezett könyvbemutatóra.
Citeste mai departe...
Az olvasás közösséget épít
marţi, 12 martie 2013
Egy héten belül két felolvasáson is részt vállaltak Gyergyószentmiklóson. Az elmúlt pénteken (február 15-én) az egész világot átszövő Wass Albert-felolvasó maratonba neveztek be, amit az író 1998. február 17-i halála évfordulójára szerveztek. A felolvasó esten, a szerző művei mellett, Arany János-, József Attila-, Kányádi Sándor-versek is elhangzottak. A felolvasás ez alkalommal 4–5 órát tartott.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 451 - 480 din 1807