Astăzi 15. 2018., sâmbătă
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Folytatják a Szent Miklós templom felújítását
joi, 28 martie 2013
A gyergyószentmiklósi Szent Miklós templom külső felújítási munkálatait folytatják, amint az időjárás engedi. Az A kategóriás műemlék belső renoválásának terveit már készítik, de az elhúzódó engedélyezési folyamatok miatt, leghamarabb egy év múlva kezdhetik el a munkálatokat.
Citeste mai departe...
Dr. Kercsó Attila Irodalmi Kör
joi, 28 martie 2013
Hétfőn az irodalmi kör tagjainak jelen lévő része egyhangú döntött arról, hogy ezután Dr. Kercsó Attila Irodalmi Kör néven szerepeljen a helyi alkotó kör. Az orvos és költő életének számos mozzanata elevenedett fel, az emlékezők jóvoltából. Dióhéjba foglalt életrajza után a kör tagjai sok-sok versét, gyermekversét olvasták fel.
Citeste mai departe...
Egyre izmosodó civil szervezet
joi, 28 martie 2013
Hétfőn közgyűlést tartott az EKE gyergyói fiókja. A 2002. januári újraalakulás óta városunk legnépesebb civil szervezetévé nőtte ki magát a helyi EKE, akkor is, ha a hétfői közgyűlésen mindössze 32 személy vett részt.
Citeste mai departe...
Egy élhetőbb városért
joi, 28 martie 2013
Költséghatékony megoldással igyekszik Gyergyószentmiklós önkormányzata élhetőbbé, szebbé varázsolni a várost.
Citeste mai departe...
Felszámolják a viskókat
joi, 28 martie 2013


Néhány napon belül hozzálátnak a Téglagyár utcában engedély nélkül épített házak lebontásához. Január 23-án a helyi rendõrséggel közösen terepszemlét tartott a polgármesteri hivatal urbanisztikai osztályának egyik munkatársa, és észrevételezték, hogy van olyan ház, amelynek nincs állandó lakója – idõközönként néhány roma család ott húzza meg magát –, mások alkalmi raktárnak használják, de olyan is akad, aki onnan cseni a tûzifát. Ezt dózerolják le elsõként, majd sorra a többit, amelyért nem váltottak ki építkezési engedélyt és Gyergyószentmiklós magánterületén találhatók – tudtuk meg, a polgármesteri hivatal sajtószóvivõjétõl.

Borsos Júlia
Felszámolják a viskókat
joi, 28 martie 2013
Néhány napon belül hozzálátnak a Téglagyár utcában engedély nélkül épített házak lebontásához. Január 23-án a helyi rendőrséggel közösen terepszemlét tartott a polgármesteri hivatal urbanisztikai osztályának egyik munkatársa, és észrevételezték, hogy van olyan ház, amelynek nincs állandó lakója – időközönként néhány roma család ott húzza meg magát –, mások alkalmi raktárnak használják, de olyan is akad, aki onnan cseni a tűzifát. Ezt dózerolják le elsőként, majd sorra a többit, amelyért nem váltottak ki építkezési engedélyt és Gyergyószentmiklós magánterületén találhatók – tudtuk meg, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétõl. Borsos Júlia
Jogi Osztályvezetői állás
marţi, 26 martie 2013
GYERGYÓSZENTMIKLÓS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA
Versenyvizsgát hirdet 1 Jogi Osztályvezetői állás betöltésére

Jelentkezési feltételek:
- felsőfokú (egyetemi szintű) jogi végzettség,
- mesteri vagy posztgraduális végzettség a közigazgatás, menedzsment ill. jogi szakmák valamelyikében
Citeste mai departe...
Ünnepeljünk, emlékezzünk: Tizenkilenc év, 1000 lapszám
marţi, 26 martie 2013
Lehet, hogy közhelynek tűnik, de azt hiszem, találó az alábbi megállapítás, talán ez illik leginkább a Gyergyói Kisújság létezésének közel 20 esztendejére. Tömören fogalmazva, a Gyergyói Kisújság története olyan, mint a székely sorsa a dalban: „…göröngyös úton, csillagösvényen”.
Citeste mai departe...
Megmérettek iskoláink tehetségei
marţi, 26 martie 2013
A diákszínjátszó csoportok bemutatkozása és népszerűsítése céljából harmadik alkalommal szervezte meg a gyergyószentmiklósi Ifitéka, a Szín-kron csoport, és a Diákpolgármesteri Iroda az Iskoláink tehetségei vetélkedőt. Közel száz diák lépett színpadra március 1-jén a gyergyószentmiklósi művelődési központ színháztermében.
Citeste mai departe...
Rendezetlen felületek
marţi, 26 martie 2013
Arra panaszkodott egy lakó a Virág negyedben, hogy a 14-es, 15-ös, 16-os tömbházak között, de tulajdonképpen a Virág és Bucsin negyed kisebb utcáiban bárhol, csak bajosan lehet közlekedni, mióta az RFV Románia felásta a fűtésrendszer korszerűsítése miatt.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 451 - 480 din 1818