Astăzi 20. aprilie 2018., Vineri
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Fiatalos lendülettel újabb rendezvények
marţi, 19 februarie 2013
Az Ifitéka a következő hónapokban sem hagyja unatkozni a gyergyói fiatalságot, több rendezvénnyel készül. Nemsokára a tavalyi Ifinapokról készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők, idén is lesz Iskoláink tehetségei rendezvény, de a Betegek Világnapja és a Föld Órája alkalmával is terveznek megmozdulást.
Citeste mai departe...
Gyűlés a Gyilkos-tó megmentésére
marţi, 19 februarie 2013
Amennyiben a Gyilkos-tó eliszapolási folyamatát nem állítják meg időben, a korábban végzett tanulmányok előrejelzése szerint, közel fél évszázad múlva teljesen eltűnhet a tó vize. A hatvanas években épült gátak elavultak, amelyek felújításának kiemelt fontosságot tulajdonítanak.
Citeste mai departe...
2013-as évre tervezett beruházások
marţi, 19 februarie 2013
Az idei költségvetés még nem készült el, de már megvannak az elsőbbséget élvező beruházások Gyergyószentmiklóson. A tervek között első helyen szerepel a város infrastruktúrájának fejlesztése, a korábban megkezdett munkálatok befejezése, illetve a költségvetés függvényében új munkálatok elindítása. A továbbiakban is nagy hangsúlyt fektetnek a város turizmusára. A beruházások nagy részét pályázati forrásból szeretnék megvalósítani.
Citeste mai departe...
Téli Vagánykodás II. - Havon, jégen, napsütésben
marţi, 19 februarie 2013
Nagy érdeklődés közepette került megrendezésre január 27-én, vasárnap a Hexan Motorsport Egyesület által szervezett II. Téli Vagánykodás elnevezésű járműverseny. A gyergyószentmiklósi lovaspálya területén kialakított autóspályát mintegy kétezer ember vette körül nézőként a nap során.
Citeste mai departe...
Budapest-Bamakó rali - A legnagyobb rendben!
marţi, 19 februarie 2013
Örömmel olvasunk minden hírt, amit immár Marokkó vadregényes, helyenként kietlen tájainak útjain hajtó barátainktól, barátainkról hallunk. Sikerült versenypontokat is begyűjteniük, ami külön öröm.
Citeste mai departe...
A tanulási zavarokról
marţi, 19 februarie 2013
A Szent István római katolikus plébánián elindított előadássorozat, a Belső iránytű idei első előadása a Baj van a gyerekemmel? Küzdelem a tanulási nehézséggel címet viselte. Terza Melánia pszichológus és gyógypedagógus gondolatébresztő előadását követően, beszélgetés keretében személyes tapasztalatait osztotta meg a hallgatóság, szó esett az oktatási rendszer hiányosságairól is.
Citeste mai departe...
Idén is színes programot kínál a Művelődési Központ
marţi, 19 februarie 2013
A 2013-as évben a már megszokott programok mellett újabbakra is számíthatnak a gyergyószentmiklósiak. Idén a nyári programokat összekapcsolják, ennek részeként először szerveznek Székely mustrát.
Citeste mai departe...
Csomafalván is ünnepeltek
marţi, 19 februarie 2013
A magyar kultúra napja alkalmával hármas könyvbemutatóval ünnepeltek Csomafalván január 29-én, kedden. Az érdeklődők Albert Ildikó Örökzöld tabuk, Ambrus Tünde Székely falu tízesek, illetve Balázs Lajos Rituális szimbólumok című könyvével ismerkedhettek.
Citeste mai departe...
Költők, írók, kiadók találkozói
marţi, 19 februarie 2013
Az idei magyar kultúra napját egyhetes rendezvénysorozattal köszöntötték megyénkben. Főszerepet az író-olvasó találkozók kaptak. Kedden Gyergyócsomafalván és Gyergyószentmiklóson a Tarisznyás Márton Múzeumban találkozhattak. Albert Ildikó: Örökzöld Tabuk, Ambrus Tünde: Székely falu-tízesek és Balázs Lajos: Rituális szimbólumok a székely-magyar jelképkultúra világából című munkáit ismerhették meg.
Citeste mai departe...
Dr. Panigay Róbert apadhatatlan mesélôkedve
marţi, 19 februarie 2013
Januárban a bőség zavara jellemezte a gyergyószentmiklósi irodalmi kör tevékenységét. Az F&F International Kft. Kiadó és Nyomda gondozásában megjelent Találkozások III. gyűjteményes kötet mintha új lelket öntött volna a kis közösségbe. A januári harmadik összejövetelt a magyar kultúra napja tiszteletére szervezték a könyvtárban, s ha ünnep, legyen ünnep alapon, újabb, Gyergyószentmiklóson, ezúttal a Mark House Kft-nél gondozott könyvvel köszöntötték a Himnusz születését és az olvasókat.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 451 - 480 din 1788