Astăzi 17. iulie 2018., marti
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Áramkimaradás
luni, 18 martie 2013
Az Electrica szolgáltató értesíti a lakósságot,hogy március 20-án 08:00 és 17:00 óra között munkálatok miatt áramkimaradásokra számíthatnak az alábbi utca lakói:

Csobothegy u., Alma u., Fecske u., Fenyő u., Csíky kert u., Gyílkostó sgt.

Az érintett utcák lakóinak megértését köszönik.
Mesekalap és bűvészmutatvány
marţi, 12 martie 2013
Nem szokványos könyvbemutatón vehetett részt az a mintegy 80 személy, aki elfogadta Dézsi Zoltán, csütörtökön délután 5 órára szóló meghívását a Maros szálloda konferencia-termében szervezett könyvbemutatóra.
Citeste mai departe...
Az olvasás közösséget épít
marţi, 12 martie 2013
Egy héten belül két felolvasáson is részt vállaltak Gyergyószentmiklóson. Az elmúlt pénteken (február 15-én) az egész világot átszövő Wass Albert-felolvasó maratonba neveztek be, amit az író 1998. február 17-i halála évfordulójára szerveztek. A felolvasó esten, a szerző művei mellett, Arany János-, József Attila-, Kányádi Sándor-versek is elhangzottak. A felolvasás ez alkalommal 4–5 órát tartott.
Citeste mai departe...
Budapest  Bamakó rali székelyekkel
marţi, 12 martie 2013
A Carpathian 4x4 csapat tagjai kedden sajtótájékoztatót tartottak a Maros szálloda bárjában. Vannak még szép helyek máshol is...
Citeste mai departe...
Megújuló energiák, megújuló kapcsolatok
marţi, 12 martie 2013
Gyergyószentmiklós testvérvárosként csatlakozott a Kiskunmajsa által kezdeményezett, energiaforrásokkal kapcsolatos projekthez. A Megújuló energiák, megújuló kapcsolatok címmel tartott nyitókonferenciára február 8–10. között került sor Kiskunmajsán.
Citeste mai departe...
Szigetszentmiklóson vendégségben
marţi, 12 martie 2013
Harminckilenc fős küldöttség látogatott Szigetszentmiklósra február 14-én. A többnapos látogatás fő célja a testvérvárosi kapcsolat elmélyítése volt.
Citeste mai departe...
Beszámoltak a helyi rendőrség tevékenységéről
marţi, 12 martie 2013
Az év első hónapjaiban leginkább lopás, csendzavarás, illetve a közbiztonságot veszélyeztető forgalmi kihágások miatt büntettek, adták tovább az ügyeket az állami rendőrségnek a Gyergyószentmiklósi Helyi Rendőrség tagjai. Ellenőrzik az iskolák környékét, az építkezéseket, illetve a plakátolások szabályosságát is.
Citeste mai departe...
Hírek Afrikából
marţi, 19 februarie 2013
A Budapest-Bamakó rali hat székely résztvevője legfrissebb, február 5-i bejegyzése alapján úgy tűnik, elérték a Mauritánia-Szenegál határt, Rossóban táboroznak. Korábban a Rákterítő vonalához érve, a versenyzők a nyugat-szaharai Dakhla városától délkeletre kopjafát állítottak, maradandó emléket hagytak maguk mögött, rovásírás jelzi: székelyek jártak ott.
Citeste mai departe...
Nyeregben a farsangtemetők
marţi, 19 februarie 2013
Hiába volt borús az idő február 3-án, a Góbé lovasudvarba sorra érkezetek a vendégek: egy rab, egy cigány-asszony, kicsi és nagy bolondgomba, egy királylány, egy tűzoltó, a filmvászonról ismert Zorró, egy kisördög és ki tudja, még ki mindenki.
Citeste mai departe...
Aktív közösségi élet
marţi, 19 februarie 2013
Gyergyószentmiklóson tízéves múltra tekint vissza az Örmény bál. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt idén február 2-án a Szilágyi vendéglőben tartották. Neves előadók szórakoztatták a vendégsereget. Mandolinon játszott Nagy Lóránt, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum tanára. Meglepetésként fellépett Bajkó Kinga nótaénekes.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 451 - 480 din 1800