Astăzi 29. ianuarie 2020., miercuri
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Befektetők oldhatják meg a fűtéskérdést
luni, 25 mai 2009
Nincs más megoldás, mint szakmai befektető bevonása a fűtésrendszer felújításába – állítja Gyergyószentmiklós polgármestere, aki szerdán Budapestre megy tárgyalni. Ha a rendszer felújítását, a tömbházak fűtésének folytonosságát hozzáférhető áron biztosítaná a magyarországi vállalkozás, esély lenne, hogy a város – egyéb teendőkre összpontosítva – kimozduljon a holtpontról.
Citeste mai departe...
EKE túra
luni, 11 mai 2009

Az EKE gyergyószentmiklósi szervezete vasárnap, május 10.-én gyalogtúrát szervezett az Alsósófalva  -  Siklód  -  Siklódi-kõ  - Küsmödi-kõ útvonalon. A résztvevõk Sófalváig és vissza autóbusszal utaztak, a túravonalon pedig Simó Ádám túravezetõ részletes tájékoztatását hallhatták.

Citeste mai departe...
Románia trónörököse Gyergyószentmiklóson
luni, 11 mai 2009

Mezei János polgármester, Lázár Zoltán alpolgármester és Gyergyószentmiklós megyei jogú város helyi képviselõi április 30.-án fogadták Õ Királyi Felsége Radu Hohenzollern-Veringen Duda herceg, trónörököst.

Citeste mai departe...
Anyák napja ünnepség
luni, 11 mai 2009

A Lorántffy Zsuzsanna Nõegylet április 28.-án 16 órai kezdettel Anyák-napi megemlékezést tartott a Gábor Áron utcai székházában. Az év minden napján szorgoskodó asszonyok sokoldalú karitatív, egyházi, kulturális munkájának elismerését mintegy fokozta a Portik-Hegyi Kelemen fõesperes megtisztelõ jelenléte és üdvözlete. Az ünnepségen a „Gránátalma” Kézimunkakör és az Ethnographia Gyergyóiensis meghívottjai is jelen voltak.

Az M2 Televízió Gyergyószentmiklóson
luni, 11 mai 2009

Az M2 Televízió egyik forgatócsoportja április 27. – 29.-én Gyergyószentmiklóson és környékén a helyi nevezetességek után kutatva több helyszínen is készítettek felvételeket. A gyergyói kisváros érdekességeit sokoldalúan bemutató film nyolc különbözõ területet ölelt fel.

Citeste mai departe...
Régészeti feltárásokat tervez a gyergyószentmiklósi múzeum
joi, 07 mai 2009
Meglehetősen szűkös költségvetésből gazdálkodik idén a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum, emiatt számos év eleji terv megvalósítása várat még magára – fejtette ki a tegnapi sajtótájékoztatóján Csergő Tibor múzeumigazgató, hozzáfűzve, hogy a pénztelenség ellenére sikerként könyveli el a márciusban megnyitott 1848–49-es szabadságharc ereklyéi témájú kiállítást, amelynek eddig több mint ezer látogatója volt.
Citeste mai departe...
Tízéves a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány
joi, 07 mai 2009
„Tánc és zene, óvodások, tinédzserek és felnőttek együtt. Tátika-show, karácsonyi turnék, látogatások árvaházakban, bálok, fesztiválok, táborok, fellépés mínusz 25 fokos hidegben és 40 fokban a tűző napon. Mindez a gyermekekkel a gyermekekért” – foglalta össze a Krónikának röviden a gyergyószentmiklósi Harmónia Alapítvány létezésének tíz évét a civil szervezet megálmodója és létrehozója, Szlávitsné Dali Erika tanítónő.
Citeste mai departe...
Cseres Tibor-napok kórustalálkozóval
joi, 30 aprilie 2009
„Eljöttünk mind, zengjen az ének/ Isten áldását hintse ránk!” – énekelte Páll Ibolya gyergyószentmiklósi karnagy vezényletével az a közel kétszáz gyerekkórista, akik a gyergyóremetei Cseres Tibor-napok keretében szervezett Domokos Pál Péter kórustalálkozóra érkeztek.
Citeste mai departe...
Magyar gépészek találkoztak Gyergyószentmiklóson
joi, 30 aprilie 2009
Több mint száz résztvevő érkezett a Kárpát-medence minden régiójából a Gyergyószentmiklóson szervezett 17. Nemzetközi Gépészeti Találkozóra. Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) szervezésében múlt hét végén lezajlott rendezvény első napján a résztvevők kiránduláson vettek részt, melynek során megtekintették a Gyilkos-tót és a Békás-szorost, illetve megnézték a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt és a gyergyóditrói templomot.
Citeste mai departe...
Elloptak egy gyergyói buszt Olaszországban
miercuri, 22 aprilie 2009
Gyergyószentmiklósi és gyöngyösi kirándulók autóbuszát lovasították meg Velence közelében, nagypéntek éjszakáján. A húsvétra Olaszországba látogató turisták a járműben hagyott értékeiknek, csomagjaiknak is búcsút mondhattak.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 91 92 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1821 - 1840 din 1840