Astăzi 7. 2019., sâmbătă
Gyergyószentmiklós címere
Română
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Atracţie
Teljes bevetéssel a száraz utakért
Az utóbbi napokban a polgármesteri hivatal mellékgazdaságának alkalmazottai már éjszaka munkába állnak, hogy a folytonos havazásban is járhatóvá, biztonságossá tegyék az utakat. A sóból és homokból vegyített, felhasznált anyag már vitatárgyát képezi: a környezetvédők károsnak tartják, a gyakorlott munkások szerint azonban a javasolt alternatív megoldások nem kivitelezhetőek a mi vidékünkön.
Citeste mai departe...
Adventi ajándékozás
Már hagyományossá vált a Vaskertes Általános Iskola adventi ajándékozása a régi öregotthon néven ismert Ápoló és Gondozóközpont lakói számára. A várakozási időszak első vasárnapjának közeledtével az iskola pedagógus- és diákközössége ismét gondoskodott a magányosokról. Pénteken adventi koszorúkat adtak át az ápoltaknak.
Citeste mai departe...
Sikeres pályázat hozott meleget
Folyamatos fenntartási nehézségekkel küzd a gyergyószentmiklósi értelmi fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok napközi otthona, ennek ellenére idén is fűtött tantermekben, kellemes légkörben zajlanak a tevékenységek. A fennmaradáshoz szükséges anyagiakat a napközit működtető egyesület pályázati úton próbálja pótolni. Idén tüzelőanyaghoz is hasonló módon jutott az intézmény.
Citeste mai departe...
Fórumon tájékoztatják a vállalkozókat
Tevékenységüket fejleszteni, bővíteni akaró vállalkozók számára mutatnak be lehetőségeket a Hargita Megye Tanácsa és a Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetsége által szervezett fórumon. A csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő Melissa termében november 30-án 9 órai kezdettel tartandó fórumon munkahely-teremtési lehetőségeket is ismertetnek.
Citeste mai departe...
Turistacsalogató Kis-Békás projekt
Áldozatos munkával, csökönyös kitartással sikerült újra járhatóvá tenni a Kis Békás-szoros egy szakaszát az árvíz rongálása után. A június végi áradás ugyanis teljességgel megsemmisítette a Hargita Öko Alpin Klub másfél éves munkáját, mely a hulladékgazdálkodástól a természetjárásig, több síkú környezetvédelmi tevékenységet is magába foglalt.
Citeste mai departe...
Alapkőletétel a Kauflandnál
Kedden délelőtt helyezték a földbe az átadásra váró gyergyószentmiklósi Kaufland áruház alapkövét. A kereskedelmi létesítmény már szerkezetkész, tető alatt van, az ünnepélyes esemény így a belső szerelési munkálatok kezdetét jelzi.
Citeste mai departe...
Különdíj a Játszótérnek
A Figura Stúdió Színház huszadik jubileumi évadja alkalmából ünnepi turnén vett részt Magyarországon és a Partiumban, ennek keretében voltak jelen az aradi V. Interetnikai Színházi Fesztiválon. A társulat ezúttal is fölényes sikert aratott, a Bozsik Yvette rendezte Játszótér című előadásért a Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala különdíjjal jutalmazta a mozgásszínházi produkciót.
Citeste mai departe...
Angyalok játéka: kísérlet a szeretet megteremtésére
A Gyergyói Hírlap és a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi kirendeltsége közös játékra szólít fel minden gyereket. Az Angyalok játéka egy olyan ajándékozási akció, mely a legcsekélyebb befektetést sem igényli, és a benevezett gyerekek egymásnak szerezhetnek határtalan örömet.
Citeste mai departe...
Gyergyói születésű személy családtagjait keresi
Az 1930-ban, Gyergyószentmiklóson született Mike Morgenstern, Rudy és Katy Morgenstern fia az Amerikai Vöröskereszt segítségéhez fordult testvérei: Belle és George (Guise) Morgenstern felkutatásáért.
Citeste mai departe...
Salamonos siker a városi gólyabálon
Tizedik alkalommal tartották meg november 19-én a Városi Gólyabált, amelyen Gyergyószentmiklós négy középiskolájának nyertes gólyapárjai mellett az alfalvi Sövér Elek Iskolaközpont legjobb gólyái is versenybe szálltak. Az előadáson jobbnál jobb próbatételeket láthatott a népes közönség, a szervezők igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a lehető legtöbb területen mérjék fel a versenyzők képességeit.
Citeste mai departe...
Progym sikerek, nehéz küzdelemben
Mindkét hétvégi mérkőzését megnyerte a bajnokság középszakaszában a Progym jégkorongcsapata. Kötelező volt a siker, de távolról sem ment olyan könnyen, ahogyan azt a Sportul Studenţesc elleni találkozóktól várni lehetett volna. Szombaton hátrányból fordítva, az utolsó játékrészben, vasárnap pedig végig szoros küzdelemben, az utolsó percben biztosította be a győzelmet a Progym.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Inainte > Sfarsit >>