Astăzi 15. octombrie 2018., luni
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
Tanévnyitó a gyergyószentmiklósi egyetemen
marţi, 04 octombrie 2011
Tizenötödik tanévnyitó ünnepségét tartotta héftőn a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata, ezzel kezdetét vette a 2011/2012-es egyetemi tanév.
Citeste mai departe...
Pénteken rajtol a színházi kollokvium
luni, 03 octombrie 2011
Elkezdődik péntek délután a jövő vasárnapig tartó színházi kavalkád, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház szervezésében következik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium kilencedik kiadása. A fesztivál idei újítása, hogy magyarországi kisebbségi színházakat is vendégül lát, így jelen lesz a Szarvasi Szlovák Színház, illetve a budapesti Cinka Panna Cigány Színház is.
Citeste mai departe...
Lovakat loptak a mellékgazdaságból
luni, 03 octombrie 2011
Nem mindennapi esemény történt október elsején reggel a gyergyószentmiklósi önkormányzat mellékgazdaságának területén. Annak a négy lónak, amelyek Gyergyóújfaluból kerültek a mellékgazdasághoz, szombaton nem sokkal 9 óra után már csak a hűlt helye volt.
Citeste mai departe...
Bántalmazott anyák gyerekeikkel is kérhetnek menedéket
luni, 03 octombrie 2011
Egy nagyobb beruházást végeztek a gyergyószentmiklósi hajléktalanszálló épületén. A működtető Ora International segélyszervezet pályázat révén bővítette ki az otthont, októbertől már a létrehozott tizenkét kétágyas szobában kaphatnak menedéket a bántalmazott anyák gyerekeikkel.
Citeste mai departe...
Figyelje Ön is a helyes irányt!
vineri, 30 septembrie 2011
Citeste mai departe...
Az időseket ünnepeljük
joi, 29 septembrie 2011
Az idősek nemzetközi napja alkalmából csütörtökön a gyergyószentmiklósi önkormányzat, a Szent Miklós Szervezet és a Caritas Családsegítő Szolgálat ünnepi műsort szervez a Korona termében a szebb kort megért lakosok tiszteletére.
Citeste mai departe...
Nehézkes a közlekedés, körforgalom épül
joi, 29 septembrie 2011
Szerdától már csak kerülő úton juthatnak úti céljukhoz azok, akik a gyergyószentmiklósi Tűzoltók utca északi szakaszáról annak déli részén, vagy a Virág negyeden át kívánnak áthajtani járművükkel. A forgalomátirányítást a Szent István tér rendezési tervébe foglalt körforgalom kiépítésének munkálatai tették szükségessé.
Citeste mai departe...
Barangoljunk Székelyföldön
miercuri, 28 septembrie 2011
A Hargita megyei tanács Hegyimentő Közszolgálata a Barangoljunk Székelyföldön programsorozat részeként idén is megszervezi A gyermekek környezeti ismereteinek bővítése elnevezésű programot, amelynek helyi szervezői a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő csapat. A program keretében a hétvégén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekei kétnapos táborban vettek részt a Gyilkos-tónál. A továbbiakban tájékozódási verseny megrendezésére kerül sor a ditrói Cengellér-tetőn.
Citeste mai departe...
Vigyázat, frissen festve!
vineri, 23 septembrie 2011
Ez a felhívás egyre többször hangzik el a Tarisznyás Márton Múzeum udvarán, hisz Sándor Lehel Csaba és Zöld Kémenes Kinga az 1930-as évekből származó cséplőgép felújítását végzi a Nemzeti Kulturális Alap támogatása révén. Egy hónapig tartó munkájuk a végéhez közeledik, nemsokára eredeti állapotában tekinthető meg a mezőgazdasági kincs.
Citeste mai departe...
Járdákat újítanak fel Gyergyóban
vineri, 23 septembrie 2011
Több gyergyószentmiklósi utcarész járófelületére kerül új burkolat. Jelenleg a művelődési ház előtt zajlik a munka, de még idén járhatóbbá válik a főtéri, egyenlőtlen térköves szakasz is.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1111 - 1140 din 1813