Astăzi 10. 2018., luni
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
"Inkább legyél egy élő nyuszi, mint egy döglött oroszlán"
marţi, 11 octombrie 2011
Hétfőn került sor A kábítószer itt van testközelben nevet viselő drogprevenciós előadássorozat Hargita megyei rendezvényének gyergyószentmiklósi állomására, melynek keretében Kurdics Mihály nyugdíjas rendőr alezredes két előadást tartott a diákok, és egyet a szülők, tanárok számára. Sokkoló képekkel, humorral hívta fel a fiatalok figyelmét a drog hátulütőire, a munkája során tapasztalt lehetséges következményeire.
Citeste mai departe...
A gyergyóiakban is van X-Faktor
vineri, 07 octombrie 2011
Ezt bizonyította az X-Faktor tehetségkutató showműsor színpadán feltűnő két 21 éves srác, a borzonti Baricz Gergő és a gyergyószentmiklósi Bagossy Norbert. Kalandos stoppolással értek a tehetségkutatóra, ahol mindkettő megkapta a négyes mentorcsapat „igenjét”. A két ifjú tehetséget interneten faggattuk a műsorral kapcsolatos élményeikről.
Citeste mai departe...
Termésekből dekoratívat
joi, 06 octombrie 2011
Első alkalommal szervezi meg a gyergyószentmiklósi önkormányzat a Gazdanap és Őszi Vásár rendezvényt, október 22-én a városi piac területén és környékén. A program keretében szakmai előadásokra, állatkiállításra, vásárra, valamint helyi termékek kiállítására is sor kerül. Az alkalomból a Pro Terra Alapítvány és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város – a Gyergyószentmiklósi Tanulók Házával partnerségben – Termésekből dekoratívat címmel kreatív pályázatot hirdet gyerekek számára.
Citeste mai departe...
Láthatatlan színház, egy érzékenyebb valóság
miercuri, 05 octombrie 2011
Szakmai és műfaj-bemutató előadást szervez október 7-8-án a BBTE Szociális Munka Tanszéke és a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület, a debreceni Jelenlét Műhely Egyesülettel partnerségben. A rendezvény során egy új alternatív színházi kezdeményezést, a Láthatatlan Színház sajátosságait mutatják be. A műfaj lényege, hogy a nézők bekötött szemmel, a színészek vezetésével a többi érzékszervükre hagyatkozva vesznek részt az előadáson. Debreceni szakemberek tartják majd a műhely-előadásokat, ahol a résztvevők száma korlátozott.
Citeste mai departe...
Kiértékelték a környezetszépítő versenyt
miercuri, 05 octombrie 2011
Az idén tavasszal hirdetett környezetszépítő versenybe való benevezések számával igen, a lakossági összefogással nincs megelégedve Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának a verseny értékelésével megbízott bizottsága. Az elbírálás eredményeit kedden ismertették a sajtóval.
Citeste mai departe...
Tanévnyitó a gyergyószentmiklósi egyetemen
marţi, 04 octombrie 2011
Tizenötödik tanévnyitó ünnepségét tartotta héftőn a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata, ezzel kezdetét vette a 2011/2012-es egyetemi tanév.
Citeste mai departe...
Pénteken rajtol a színházi kollokvium
luni, 03 octombrie 2011
Elkezdődik péntek délután a jövő vasárnapig tartó színházi kavalkád, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház szervezésében következik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium kilencedik kiadása. A fesztivál idei újítása, hogy magyarországi kisebbségi színházakat is vendégül lát, így jelen lesz a Szarvasi Szlovák Színház, illetve a budapesti Cinka Panna Cigány Színház is.
Citeste mai departe...
Lovakat loptak a mellékgazdaságból
luni, 03 octombrie 2011
Nem mindennapi esemény történt október elsején reggel a gyergyószentmiklósi önkormányzat mellékgazdaságának területén. Annak a négy lónak, amelyek Gyergyóújfaluból kerültek a mellékgazdasághoz, szombaton nem sokkal 9 óra után már csak a hűlt helye volt.
Citeste mai departe...
Bántalmazott anyák gyerekeikkel is kérhetnek menedéket
luni, 03 octombrie 2011
Egy nagyobb beruházást végeztek a gyergyószentmiklósi hajléktalanszálló épületén. A működtető Ora International segélyszervezet pályázat révén bővítette ki az otthont, októbertől már a létrehozott tizenkét kétágyas szobában kaphatnak menedéket a bántalmazott anyák gyerekeikkel.
Citeste mai departe...
Figyelje Ön is a helyes irányt!
vineri, 30 septembrie 2011
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1111 - 1140 din 1818