Astăzi 16. iunie 2019., duminică
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Stiri locale
Meniu
Vremea
Ştiri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Stiri locale
IV. Nemzetközi Turizmus-konferencia
luni, 17 octombrie 2011
Pénteken, október 7-én a gyergyószentmiklósi Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, a Csíky Dénes nevét viselő amfiteátrumban negyedik alkalommal rendeztek nemzetközi turizmus-konferenciát. A konferencián különböző előadók vizsgálták több szempontból is a turizmus szerepét a területi fejlődésben. A témakör A turizmus szerepe a térség fejlődésében nevet viselte. Az előadásokat tartalmazó angol nyelvű kötetet is szemrevételezhettük, mely tudományos dolgozatokat tartalmaz, és melyből könyvtáraknak is adományoznak a szerzők.
Citeste mai departe...
Vállaljuk a jövőt!
luni, 17 octombrie 2011
A városi könyvtárban délután Simó Ádámnak a 13 aradi vértanúról, illetve néhány a szabadságharchoz kapcsolódó személyiség fába faragott arcképének kiállítását nyitotta meg Kis Portik Irén. A tanár úr egy év alatt készítette el a körtefába faragott portrékat, a kiállításon pedig a könyvtárigazgató méltató szavai után külön-külön beszélt a vértanúkról is, bemutatva életük fontosabb fordulópontjait, eseményeit. A megnyitó alatt Biró Sándor lelkipásztor Damjanich János utolsó levelét olvasva fel, még személyesebbé tette a családias hangulatú kiállítás-megnyitót, mely végén a Domokos Pál Péter Női Dalkör az alkalomhoz illő művekkel tette még bensőségesebbé, emelkedettebbé az emlékezést.
Citeste mai departe...
Döntés a fűtés áráról
luni, 17 octombrie 2011
Végre lehet tudni, mennyit fizetünk ezen a télen a fűtésért. Hétfőn döntés született erről. A tömbházlakónak sokat jelent az is, hogy döntés született, hogy a mostani fűtésár, a 229 lej/Gkal és az előállítási ár, a 354 lej/Gkal közötti különbözetet az önkormányzat fizeti az E-Star által fizetett bérlési díjból. Hiszen az előállítási áron szinte senki sem tudta volna fizetni a fűtési számlákat.
Citeste mai departe...
Fűtéstámogatás a járulékból - A fűtésár marad: 229,15 lej/gigakalória
luni, 17 octombrie 2011
A testület a lakossági fűtésárról döntött, a jelenlegi szolgáltató ugyanazon az áron fog szolgáltatni, mint eddig, a lakók ugyanannyit kell fizessenek a hő gigakalóriájáért, mint eddig. Ez az ár pontosan 2013. november 30-ig nem változik, úgy, ahogyan ígértük – hangsúlyozta Mezei János polgármester. Amúgy a tájékoztatót így indította: „A mai nap elérkeztünk az igazság pillanatához, amikor minket igazol be a történelem, az a sok munka, amit befektettünk a fűtésszolgáltatásba, ezzel mi lehetőséget adtunk a városnak”.
Citeste mai departe...
Fűtéspótlék igényelhető!
luni, 17 octombrie 2011
Szerdától, október 12-től lehet igényelni a fűtéspótlékot. A tömbházban, távfűtéses lakásokban élő családok, amennyiben az egy főre eső jövedelmük nem haladja meg a 786 lejt, jogosultak támogatásra. A szintén távfűtéses lakásokban egyedül élő személyek jogosultak pótlékra akkor is, ha jövedelmük 1082 lej. A nyomtatványokat az E-Star irodában kell igényeljék mindazok, akik távfűtéses tömbházlakásban laknak, a gázzal, illetve a fával fűtők a pótlék igényléséhez szükséges űrlapot a polgármesteri hivatal ügyfélfogadó irodájában vehetik át.
Citeste mai departe...
A minőség ünnepe is volt
sâmbătă, 15 octombrie 2011
A kollokvium díjátadó gáláján Béres László, a Figura Stúdió igazgatója az elmúlt tíz napot így összegezte: ünnep volt a rangos rendezvény. Mezei János polgármester mint mondta, az elmúlt tíz napban az erdélyi színjátszás nagy tehetségei fordultak meg a szentmiklósi színpadon. A szervezőknek a gyergyóiak nevében is köszönte, hogy a kisváros színvonalas fesztivállal örvendeztette meg a közönséget, a színházkedvelőket. Kötő József színháztörténész, a zsűri elnöke szólt, értékelte a rendezvényt.
Citeste mai departe...
Esély Bál 2011
sâmbătă, 15 octombrie 2011
„Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie” – William Blake gondolata volt az idei Esély Bál mottója, melynek idén is a Muskátli vendéglő adott otthont.
Citeste mai departe...
EP-képviselő, szenátor, államtitkár szólt a polgármesterekhez
sâmbătă, 15 octombrie 2011
Winkler Gyula EP-képviselő, Gyerkó László szenátor és Moldován József távközlési államtitkár, valamint Ladányi Árpád, a pénzügyőrség főfelügyelője találkozott a Gyergyói-medencei RMDSZ-es polgármesterekkel a Muskátli vendéglőben, pénteken a déli órákban.
Citeste mai departe...
Rendkívül tanácsülés, fontos döntések
sâmbătă, 15 octombrie 2011
A gyergyószentmiklósi tanácstestület öt napirendi pont és egy beadvány megvitatására október 11-én délután ült össze. Rokaly József tanácsos vezette az ülést, tizenkét tanácsos volt jelen. Hiányzott: Suciu Gábor, Farkas Zoltán, Len Emil és Magyari Levente.
Citeste mai departe...
A megtartó példa
sâmbătă, 15 octombrie 2011
Október 11-én, kedden, ünnepélyes keretek között diákok, szülők, pedagógusok, egyházi méltóságok, iskolaigazgatók, Gyergyószentmiklós elöljárói, a tanügyi szaktárca képviselői, illetve a felújítási munkálatokat tervező, kivitelező, koordináló szakemberek, Hargita Megyei Építkezési Felügyelőségének munkatársa jelenlétében került sor a Kós Károly Általános Iskola felújítása, korszerűsítése és felszerelése elnevezésű projekt munkálatainak átadására.
Citeste mai departe...
<< Start < Inapoi 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1111 - 1140 din 1839