Astăzi 20. ianuarie 2020., luni
Gyergyószentmiklós címere
Română
Acasă arrow Orașul arrow Accesibilitate
Orașul
Meniu
Vremea
Știri locale
Link-uri utile


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Accesibilitate Imprimare E-mail
Municipiul Gheorgheni, centru polarizator al depresiunii Giurgeului este accesibil ușor atât pe calea rutieră cât și pe calea ferată.

Pe cale rutieră municipiul se află situat la răscrucea unor drumuri comerciale importante de secole, cum sunt: DN 12 dinspre Brașov prin Miercurea Ciuc spre Toplița și Tg Mureș cu DN 12C- 13B Bicaz prin Lacu Roșu spre Praid, Sovata. Municipiul se află situat la 350 km de București și la 600 km de Budapesta, din ambele capitale se poate ajunge pe drumuri modernizate dar aglomerate. Realizarea autostrăzilor Brașov – Borș și Tg.Mureș – Iași vor facilita accesul spre și dinspre Europa via Budapesta.
Pentru cei care doresc să ajungă cu autobuzul au la dispoziție numeroase curse regulate de autobuz care trec prin Gheorgheni. .

Free download:
Sony route planer (42MB)
Pe cale ferată municipiul Gheorgheni este situat pe magistrala CF400, la jumătatea distanței între Tg Mureș și Brașov. Sunt legături bune pe calea ferată între București, Budapesta și litoralul românesc, numeroase trenuri directe opresc în gara din Gheorgheni. Spre capitala Ungariei legătura este asigurată de trenurile rapide Corona (circulă noaptea) și Harghita (circulă ziua) care opresc și în gara din Gheorgheni.

Mersul trenurilor de călători CFR :
http://www.infofer.ro/
(Observație: Pe acest site denumirea orașului figurează incorect sub numele de Gheorghieni)

Municipiul Gheorgheni este accesibil de asemenea si pe cale aeriana, cel mai apropiat aeroport international se afla la cca.130 km distanta la Targu Mures.
http://www.targumuresairport.ro/