Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Szent Miklós Napok - 2015 Nyomtatás E-mail
2015. december 23. szerda 01:19
„Szociális gazdaság és szociális innováció, mint válasz a gazdasági és társadalmi kihívásokra”

A december 3. és 6. között zajló városnapokkal párhuzamosan, Gyergyószentmiklós adott otthont a „Szociális gazdaság és szociális innováció, mint válasz a gazdasági és társadalmi kihívásokra” nevű testvértelepülési találkozónak. A Gyergyószentmiklós és Eger, Bácska Topolya, Somorja és Kiskunmajsa között létrejött több éves/évtizedes testvértelepülési együttműködés, valamint Gyergyószentmiklósnak a Lublinieccel és a szlovéniai LAZ egyesülettel létrejött együttműködését méltóképpen megünnepelve, magyarországi, szerbiai, szlovákiai, szlovéniai és lengyel barátainkkal közösen, színes kulturális, valamint szakmai programok kináltak lehetőséget a hosszú távú együttműködés folytatására, az aktív szerepvállalás fontosságának hangsúlyozására, valamint egymás kultúráinak elmélyítésére.
Az esemény fő pillére a szociális gazdaság tematikájára épült fel, melynek fő célja a partnerek által gyakorolt jó praktikák bemutatása a közösségi-, önkéntes- és szociális vállalkozási szektorban.
Nem utolsó sorban az eseménysorozattal szerettünk volna rávilágítani az utóbbi évek közös sikereire, ahol a testvértelepülések olyan feladatokat igyekeztek közösen megoldani, amelyek a létrehozott kapcsolatok további fejlesztéséhez szükségesek, és amelyek egyedülálló keretet biztosítanak a tematikus együttműködés és hálózat fejlesztésére.
Az esemény megszervezésére a város vissza nem térítendő alapokat nyert az Európa a polgárokért program keretében.

19 Media.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Europe for Citizens "Town-Twinning" (.PDF)
BÉKÉS - Szociális hálószövés (.PPT)
EGER - Agria-Humán Kft. Bemutatkozó (.PPTX)
KISKUNMAJSA - MajsaVin Szociális Szövetkezet - A megoldáskeresés útján (.PPT)
Siófok - Szociális gazdaság, szociális háló (.PPTX)
SOMORJA - Védett műhely és védett munkahely kialakításának feltételei (.ODP)