2020. január 29., szerda - Adél
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Városszépítés
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Városszépítés Nyomtatás E-mail
2013. július 03. szerda 14:13
A Gimnázium melletti tömbház lakói ablakukon kitekintve, rendezett udvarban gyönyörködhetnek, egyenletesen lenyírt fű, virágos kert, kellemes környezet tekint vissza az arra járóra is.

Három lakos úgy döntött, rendezi a tömbházuk előtti udvart, kérésükre az önkormányzat virágágyás kialakításához szükséges földet, kertelésre alkalmas fát biztosított. Ottjártunkkor, foglalkozásuktól függetlenül, éppen nagy munkában voltak, kertelték a területet. Mint mondták, a tömbház összes lakója összepótolt, így több mint száz lej értékben vásárolhattak szebbnél szebb virágokat. Azt is megtudtuk, hogy a Napsugár az esőben Egyesület által működtetett napközi otthonba járó fiatalok nyírták le a füvet az udvarban, kifogástalan munkát végeztek, teszik ezt rendszeresen, önzetlenül.
A példaértékű városszépítést látva megkérdeztük, hogyan sikerült összefogjanak a tömbházlakók, hisz máshol az emberek érdektelensége okozza a problémát a hasonló megmozdulások alkalmával, de a lakószövetségek létrehozásakor is. „Hárman kitaláltuk, s aztán nem kell várni a többiekre. Ha már megvan a munka, akkor mindenki bólogat” – vélekedett az egyik lakó.

Csata Beáta