2019. október 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Útjavítást célzó pályázat leadását hagyta jóvá a képviselőtestület
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Útjavítást célzó pályázat leadását hagyta jóvá a képviselőtestület Nyomtatás E-mail
2009. június 05. péntek 08:32
Nem sikerült pénzt nyernie Gyergyószentmiklósnak a sokat hangoztatott Integrált városfejlesztési stratégia megvalósítására.  Ma délelőtt a tanácstestület rendkívüli ülésre gyűlt össze, hogy egy másik, útjavítást célzó pályázat leadását hagyja jóvá.

Városunkban szinte mindenki hallott az interált városfejlesztési stratégiáról, hiszen nagyo sokat beszéltek róla. A parkok átalakítását, ifjúsági központ létrehozását, a főtér átváltoztatását célzó tervek megjelentek televízióban és újságokban is. Rengeteg munkát és energiát fektetett a váosvezetés annak elkészítésébe, azonban a pályázat nem ment át az elbíráláson. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy hibát találtak a dokumentációban, és miután május 25.-én a pályázat sikeréről értesítették a polgármesteri hivatalt, másnap már az elutasítást közölték.  A problémát az jelentette, hogy a szállításügyi minisztérium tulajdonában levő utak is bekrültek a pályázatba. A fejlesztési iroda munkatársai darabraira bontották a pályázatot és elsõként egy úthálózat-felújítást célzó dokumentációt állítottak össze. Az elkészült terv több utca javítását foglalja magába: a Testvériség sugárút, a Tüzoltók, a Dózsa György, a Békény, a Halászok, a Selyem, a Tölgyfa, az Ady Endre, a Mogyorós, az Örmény templom valamint a Márton Áron utcákat. Ha sikeres is lesz a pályázat, a mevalósításra még jócskán várni kell.

Szombaton délig kötelező módon lekell adni az újabb pályázat dokumentációját. A polgármester hangsúlyozta a már elkészült tervekkel tovább próbálkoznak, több különálló pályázatot adnak le.

Forrás: Gyergyó TV