2020. január 21., kedd - Ágnes
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Újra árvíz Felszegben
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Újra árvíz Felszegben Nyomtatás E-mail
2011. június 20. hétfő 06:54
Pünkösd vasárnapján délután felhőszakadás okozott árvizet a város felszegi részében. Immár nem először lépet ki medréből a Csiszér utcában lévő patak. Ezt a részt immár sokadszorra öntötte el a víz. Mindannyiszor a mellékgazdaság alkalmazottai vonultak ki, engedtek utat a nagy mennyíségű víznek, remélve, immár nem önt ki az amúgy alig csordogáló kis patak. A tavasz folyamán is dolgoztak a meder tisztításán, mélyítésén. A nagy vízmennyiséggel sodródott hordalék több helyen is megakadályozta, hogy a hidak alatt átfolyjon a víz, így elöntötte a Csiszér, Ady Endre, Tölgyfa utcákat. Pincéket, udvarokat, veteményest árasztott el a víz.
A mellékgazdaság munkatársai célgéppel dolgoztak, a hidakat szedték fel, hogy azok ne akadályozzák a víz lefolyását. Tóth Károly, a mellékgazdaság vezetője elmondta, az emberek többsége nem tiltakozik a bejárati hidak eltávolítása ellen, köszönték, hogy segítenek, de olyan is akadt, aki „melegebb éghajlatra” küldte a segítőket. Az áradásért az önkormányzatot okolták, szerintük egységesen kellett volna nagyobb méretűre cseréljék a hidak alatti betongyűrűket.
A mellékgazdaság alkalmazottjai, a szociális munkásokkal közösen, hétfőn is dolgoztak, a patakmedret tisztították az iszaptól, sártól, hogy a további esőzések gondot ne okozzanak.

Baricz-Tamás Imola