2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Új igazgatók
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Új igazgatók Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 09:05
A másodszor meghirdetett versenyvizsga eredményeként a Figura Stúdió Színház igazgatója Czegő Csongor lett, míg a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár élére Keresztes Csongor került.

A Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó intézmények menedzseri állására a versenyvizsgát még a nyáron kiírták, mivel a Figura Stúdió Színház, a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár és a Tarisznyás Márton Múzeum vezetőinek június végén lejárt a szerződése. A múzeumban, az első versenyvizsga során, a korábbi igazgató, Csergő Tibornak sikerült a legjobb eredményt elérnie, így maradt a vezetői tisztségben.
A könyvtár és a színház esetében másodszor is meg kellett hirdetni a versenyvizsgát, mivel az első fordulóban a jelentkezők nem tudták teljesíteni az elvárásokat. A Figura Stúdió Színház menedzseri állására pályázók október 19-én, szóbeli vizsgán, szakbizottság előtt bizonyították rátermettségüket. Az eredmények alapján a sepsiszentgyörgyi dramaturg, Czegő Csongor teljesített a legjobban, 9,27-es átlaggal. Béres László, a színház korábbi igazgatója a nyári versenyvizsga írásbeli szakaszán jól teljesített, viszont a vizsgán nem érte el az átmenő osztályzatot. Ebben nagy szerepe volt a munkaközösség által benyújtott peticiónak. A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár igazgatói állását Keresztes Csongor, az intézmény korábbi alkalmazottja foglalhatja el, mivel az október 22-én tartott szóbeli vizsgán ő felelt meg az elvárásoknak, átlageredménye 8-as lett. A versenyvizsga első fordulóján is részt vett, de akkor nem tudta igazolni felsőfokú végzettségét. Szerdán lejárt a fellebbezési időszak, egyelőre senki nem élt ezzel a lehetőséggel, így az október 31-én tartandó tanácsülés keretében jóváhagyják a vezetői állások elfoglalását, a polgármester kinevezi az új igazgatókat, akik november elsejétől hivatalosan elfoglalhatják tisztségüket – tudtuk meg Mezei D. Emőkétől, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől. A szerződés három évre szól.

Csata Beáta