2019. október 21., hétfő - Orsolya
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Testvérvárosok Idegenforgalmi Találkozója Budapest XVII. kerületében
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Testvérvárosok Idegenforgalmi Találkozója Budapest XVII. kerületében Nyomtatás E-mail
2009. április 09. csütörtök 17:30
2009. április 3. és 5. között Gyergyószentmiklós megyei jogú várost 3 tagú küldöttség képviselte a Budapest XVII. kerületében szervezett „Testvérvárosok Idegenforgalmi Találkozója” rendezvényen. Városunk küldöttségét Lázár Zoltán alpolgármester mellett Pálfi Csaba Elõd idegenforgalmi szakreferens és Portik Csaba gyilkos-tói szállodatulajdonos képviselte.

A találkozón még résztvettek a magyarországi Balatonkeresztur, Bodrogkeresztur, valamint Lovrán Horvátországból és a Krosnói Járás Lengyelországból.

Gyergyószentmiklóst és a Gyilkos-tót kiállítási standdal, szórólapokkal, power-point prezentációval és a Rex-video Stúdió által Gyergyószékrõl és a Gyilkos-tóról készített rövidfilmekkel mutattuk be az érdeklõdõ közönségnek és a találkozón jelenlevõ többi települések képviselõinek, ugyanakkor áfonya pálinka kóstolóval kedveskedtünk .A két napos rendezvény alatt voltak prezentációk és film bemutatók, a helyi néprajzi motívumok bemutatása, étel és italkülönlegességek megkóstolása a meghívottak és a rendezvényt látogató érdeklõdõk számára, amelyet folkról-est követett szombat este, majd sajtótájékoztatóval zárult vasárnap délben.Tanulságosnak és hasznosnak értékeljük a találkozón való részvételt és reméljük hogy sikerült felkelteni az érdeklõdõk figyelmét gyergyó- vidék és a Gyilkos-tó meglátogatására. A találkozó tapasztalatszerzésre is alkalmat adott, amelyet majd hasonló kiállításokon felhasználhatunk.