2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Terítéken a szociális és ifjúsági lakások fűtésügye
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Terítéken a szociális és ifjúsági lakások fűtésügye Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 10:03
Döntött a tanács az október 31-i ülésén a municípiumi kórház szervezeti felépítését, a Figura Stúdió Színház és a városi könyvtár új igazgatóinak kinevezését illetõen. Továbbá megvitatták a szociális és az ifjúsági lakások (ANL) fûtésrendszerének átadását az E-Star Kft. szolgáltató kezelésébe.

A kórház szervezeti felépítését és tisztségjegyzékét elfogadták. Az ülésen jelen volt dr. György Piroska, orvosigazgató, elmondta: a kórháznak anyagi gondjai vannak, ezért az önkormányzat segítségét kérte a jövő évi költségeket illetően, valamint az új orvosok számára személyzeti lakás biztosítását kérvényezte. Felmerült lehetőségként a volt szülészet épülete, viszont a döntésre egy későbbi időpontban térnek vissza.
Következő napirendi pontként a könyvtár és a színház menedzseri állására hirdetett versenyvizsga eredményét fogadták el, ugyanakkor személyesen is megismerkedhettek az új vezetőkkel: Kerszetes Csongorral (könyvtár), Czegő Csongorral (színház). Bajkó László tanácsos Czegő projektjében kifogásolta azt, hogy több anyagi támogatást igényel, holott a színház nem a tömegeket szólítja meg, ezért nem pályázhatnak nagyobb pénzösszegre. Megjegyezte: 2010-ben 9530 jegyet adtak el, a tervezetben pedig 2014-re tízezer jegy eladása a cél. Bajkó úgy vélte: mivel a jegyek eladásából származik a jövedelmük jelentős része, célszerűbb lenne a közönség körét bővíteni. Czegő Csongor elmondta: a színház a város szellemi vonalát határozza meg.
Mezei János polgármester beszámolt a szociális és az ifjúsági tömbház lakóival tartott fórum eredményeiről: a lakók 75 százaléka igényelte a távfűtéses rendszerre való csatlakozást. Panasz is érkezett a hivatalhoz, hogy a jelenlegi rendszer nem megfelelően volt kivitelezve, ezért többször elakadt a fűtés. Az átállásra vonatkozó határozattervezetet elfogadták. Jóváhagyták a pénzösszegeket, többek közt új biztonsági rendszer megvásárlására a polgármesteri hivatalhoz tartozó épületek számára, a volt krematórium felszámolására, a Kápolna utca csatornahálózatának kivitelezésére, illetve a Szent István térrel szembeni terület rendezésére.

Csata Beáta, Borsos Júlia