2018. december 15., szombat - Valér
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Tárgyaltak az intézmények fűtése kapcsán
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Tárgyaltak az intézmények fűtése kapcsán Nyomtatás E-mail
2011. október 21. péntek 09:19
Két héttel korábbi lapszámunkban az önkormányzatokhoz tartozó intézmények fűtésszámláiról, tartozásáról írtunk. Akkor a témával kapcsolatban, a távhőszolgáltató válaszai késtek. Nos, az alábbiakban ezeket is olvashatják.

A gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola, illetve a Salamon Ernő Elméleti Líceum szerződéshiányra hivatkozva nem fizette ki maradéktalanul az idei fűtésszolgáltatást.

Márciusban arról írtunk, hogy a Fogarassy iskola visszautasította a számlát, mert nem tudja, milyen áron szolgáltat a távfűtőcég, hiszen a 135 lej helyett januárra már 163,03 lej plusz áfás árral számláztak.
– Márciusban végül voltak-e tárgyalások? Miben egyeztek meg?
– A gyergyószentmiklósi intézményeknek szolgáltatott hőenergia áráról az elmúlt héten tárgyaltak érdemben az E-Star C.D.R. Kft. és a helyi önkormányzat képviselői. A tárgyalások eredményesen zárultak, ugyanis a felek megállapodtak, hogy az E-Star minden olyan, a helyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézménynek, amely 2010 decembere óta – a távhőrendszer átvétele óta – a központosított rendszeren van, a kiírásban (amelyet a helyi tanács a 102/03.06.2010-es számú határozatával fogadott el) szereplő ár szerint számlázza a hőenergiát. Ez az ár visszamenőleg is érvényes.
– Kötnek-e szerződést?
Az érintett tanintézményekkel várhatóan még ezen a héten sor kerül a fogyasztói szerződések megkötésére.
– Igaz-e, hogy az önkormányzattal kötött szerződésben szereplő 135 lej plusz áfá-s ár nem változhat három évig?
– A gyergyószentmiklósi önkormányzat és a helyi távhőszolgáltató vállalat által megkötött koncessziós szerződés értelmében, az aláírástól (2010. szeptemebr 13-ától) számított 36 hónapig változatlan marad a hőenergia lakosságnak, valamint közintézményeknek számlázott ára.

Kedves-Tamás Gyopár