2019. november 13., szerda - Szilvia
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Szociális lakásokra letett igénylések megújítása
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Szociális lakásokra letett igénylések megújítása Nyomtatás E-mail
2015. február 25. szerda 08:12

Ezúton felhívjuk mindazon gyergyószentmiklósiak figyelmét, akik az elmúlt évek során szociális lakásra igénylést tettek le, hogy a kérelmek megújítása és a dokumentumok aktualizálása céljából 2015. március 13-ig jelenjenek meg a városháza ügyfélfogadó irodájában.

Szükséges iratok:à a kérelmező személyazonossági igazolvány másolata

à a család létszámának igazolása (személyazonossági igazolvány másolatok, 14 év alatti gyermekek esetén keresztlevél másolatok, elhunyt családtag esetén elhalálozási okirat másolata)

à kézzel írott nyilatkozat, hogy nincs a kérvényező tulajdonában lakás

à aktuális jövedelemigazolás (elmúlt hónap)

 

A korábban bejegyzett kérelmek érvényessége a törvény szerint nem évül el, kivéve, ha az előírt feltételek már nem teljesülnek. Az elmúlt évtizedben közel 300-an jegyeztették igényüket a városházán. A legrégebbi kérés 2005-ből származik, a legfrissebb pedig idei.

Minden kérés pontozás alapján rangsorba kerül, és az előírások szerint, amint szabadon marad szociális lakás, vagy újak épülnek – a rangsor és a kérvényező dosszié alapján egy bizottság dönt annak kiosztásáról.

A rangsorolási kritériumokat a helyi képviselő testület 51/2009-es határozata szabályozza. A szociális lakás igénylésének feltételei között szerepel: állandó gyergyószentmiklósi lakhely, saját tulajdonban nem lévő lakás, aktuális lakhatási feltételek, családi állapot és eltartásban lévő kiskorúak száma, egészségi állapot, jövedelemszint, a kérés régisége.