2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Székelyek a Budapest-Bamako ralin
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Székelyek a Budapest-Bamako ralin Nyomtatás E-mail
2013. február 19. kedd 10:17
Gyergyószentmiklósról is indul egy hatfős csapat a január 23-án rajtoló Budapest–Bamako ralin. Lukács Lehel és Kastal László hegyimentők, Benedek Tibor autószerelő, Sándor Pongrác és Páll László vállalkozók, Zsigmond Attila média- és telekommunikációs szakember speciálisan átépített terepjárókkal indulnak a versenyen.

Az utat a város önkormányzata 5000 lejjel támogatja – tudtuk meg Mezei János polgármestertől, a január 15-én tartott sajtótájékoztatóján.
Mezei János úgy látja, turisztikai vonzata is van ennek a versenynek, mert Gyergyószentmiklós címere felkerül a két terepjáróra, a székely csapat kopjafát állít Afrikában, kisfilmet is készítenek az utazásról, ezáltal népszerűsítve Gyergyószentmiklóst. Kifejtette: „Ez is bizonyítja azt, hogy szentmiklósinak lenni jó, hiszen olyan emberek laknak ezen a vidéken, akik nem félnek a megpróbáltatástól, nem félnek a nehézségtől, és nem félnek a kihívástól, mert egy ilyen túrára is csak azok az emberek vállalkoznak, akik bíznak önmagukban és a közösségben is, bíznak a jövőben.”

Borsos Júlia