2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Sokan már éjfél elôtt űzni kezdték az ördögöt!
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Sokan már éjfél elôtt űzni kezdték az ördögöt! Nyomtatás E-mail
2013. január 18. péntek 10:45
A dermesztő hideg ellen megfelelően védekeztek mindazok, akik szilveszter éjjelén a kitűnő hangulatot teremtő borszéki DNS zenekar muzsikájára táncra is perdültek a művelődési ház előtti téren.

Nem csak a forralt bor és a meleg tea fogyott, de voltak bort, pálinkát kóstolgatók és pezsgőzők is szép számmal. A téren nagyon sokan, becslésem szerint 1500– 2000-en köszöntötték az új esztendőt, fogadták éjfél előtt ft. Bartos Károly plébános jókívánságait, áldását, hallgatták Mezei János polgármester rövid évértékelőjét, bizakodó, jövőre szóló kijelentéseit. Gyergyót nem lehet eltiporni! – mondta a városvezető, felsorolva a búcsúztatott év legfontosabb eredményeit.
A téren 2013 tombolajegyet szórtak szét a tömegben, újév első perceiben pedig, a mintegy 10 perces tűzijátékot követően, ördögöt és gonoszt űző durrantások közepette az óév utolsó napján, illetve az új év első napján születettek pezsgőt sorsolhattak, amit Antal Szabolcs, Benedek Kinga, Florin Pop és Ráduly Sándor vehetett át. A hagyományosan Len Emil által ajándékozott szerencsemalacot idén Sztojka Zoltán nyerte el. Egy kedves felajánló jóvoltából istállóba vihette a szép ajándékot.
A jó hangulatban tartott évzáró-évnyitó utcabál újabb sikeres rendezvényként kerülhet be a város krónikájába.

Bajna György