2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Sok dolga volt a mentőszolgálatnak
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Sok dolga volt a mentőszolgálatnak Nyomtatás E-mail
2013. január 18. péntek 10:50
A szilveszteri ünnepség alatt is sokan hívták a mentőket az egész megyében. Ugyan autóbaleset, pirotechnikai eszközök okozta sérülések nem voltak, gyomorpanaszok, ittas állapot, törések, de öngyilkossági kísérlet miatt is szükség volt a mentősök segítségére.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat diszpécserszolgálata által készített megyei statisztika szerint 2012. december 31-től 2013. január 2-a reggelig közel száz alkalommal kellett közbelépjenek a mentőszolgálat munkatársai. A megyében a szilveszteri ünnepek alatt hét szülőnőhöz hívtak mentőt. Törések miatt 10, különböző traumák miatt 16, láz miatt 11, nehézlégzés miatt 10 személyt kellett kórházba szállítsanak a mentősök. Gyomorpanaszok miatt is többször kellett segítsenek, három alkalommal gyomormenés miatt, 8 hasgörcs és egy alkalommal pedig gyomorvérzés miatt riasztották a mentőket. Egy személy infarktus, nyolc magas vérnyomás, hét szívbetegség, ugyancsak hét pedig agyvérzés miatt került kórházba. Két alkalommal kómás állapotban levő betegen kellett segíteniük, öt személyt szállítottak kórházba nyilvános helyről.
Hárman haltak meg, négy személy gyógyszerrel öngyilkosságot kísérelt meg. Ezenkívül két alkalommal rángó görcsök, egy alkalommal allergiás reakciók okoztak problémát. Nyolc esetben pillanatnyi elmezavart is megállapítottak a mentőszolgálat munkatársai.
A tavalyihoz viszonyítva többször hívták a mentőket, viszont most nem volt közúti baleset, valamint a petárdák és más pirotechnikai eszközök sem okoztak sérüléseket.

Csata Beáta