2019. október 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Románia trónörököse Gyergyószentmiklóson
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Románia trónörököse Gyergyószentmiklóson Nyomtatás E-mail
2009. május 11. hétfő 08:16

Mezei János polgármester, Lázár Zoltán alpolgármester és Gyergyószentmiklós megyei jogú város helyi képviselõi április 30.-án fogadták Õ Királyi Felsége Radu Hohenzollern-Veringen Duda herceg, trónörököst.

 A román királyi család legidõsebb lányának, Margareta Hohenzollern-Veringen hercegnõ férjének kérésére történt a fogadás, ami a Maros szálloda konferencia termében kapott helyet. A trónörökös a román államelnöki szék várományosaként járta be a Székelyföldet. Óhaja szerint a vállalkozok szûkebb körével is elbeszélgetett. Beszédében a régió fejlesztési lehetõségeirõl, a gazdasági lemaradás felszámolásának szükségérõl, a helyi potenciálok kihasználatlanságáról értekezett, és együttmûködési készségérõl nyilatkozott.

A Maros szállodától a központon keresztül, az örmény templomig tartó sétán a herceg betért egyik virágüzletbe és a Nosztalgia-kávézóba, ahol kendõzetlen elragadtatással tekintette meg a marcipán- és a szõttes kiállítást. A mûemlék templom meglátogatása után visszautazott az Erzsébet- palotába.