2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Összefogással sikerült megoldani a hótalanítást
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Összefogással sikerült megoldani a hótalanítást Nyomtatás E-mail
2013. február 19. kedd 10:14
A meghatározott pénzügyi keret miatt időbe telt elvégezni az utak hódtalanítását, de cégek bevonásával, összefogással sikerült megoldani ezt a problémát. A járdák nem takarítása, jégmentesítése okán nem történtek büntetések, a felszólításokra reagáltak a lakók.

„A meglévõ eszközökkel és munkaerővel dolgozva, sikeresnek mondható a hódtalanítás. A City Parkinggal együttmûködve hatékonyan tudtuk elvégezni a forgalmasabb útszakaszok hódtalanítását, a parkolók tisztítását, illetve a közterületek jégmentesítését is” – tudtuk meg Mezei Dénes Emőkétől, a hivatal sajtóreferensétől. Hozzátette: a véges költségvetés nem engedi meg, hogy több ezer eurós beruházással hódtalanításhoz szükséges gépeket vásároljanak. „A meglévő munkaeszközökkel, gépekkel és munkaerővel nyilvánvalóan több időbe került elvégezni ezeket a munkákat, de ebben is igyekeztünk megoldásokat találni. Így cégeket vontunk be, ők is gépekkel, üzemanyaggal besegítettek a decemberi havazás idején. Ezt úgy is lehet értékelni, hogy összefogással sikerült megoldani a hódtalanítást is” – összegezte.
A negyedekben nehezebben haladtak a munkálatokkal, mivel nem tudtak bemenni a szűkebb útszakaszokra. A forgalmasabb utakra koncentráltak a hódtalanításkor, mert ezek sok esetben a biztonságos közlekedést nehezítették meg a forgalom résztvevői számára.
„Sikerült több mint hétszáz tonna havat elhordani a Maros Hotel és Tűzoltók utcai körforgalom között lévő 14 méter széles úttestről. 39 kocsi havat szállítottak el a városból, ez autónként 18 köbmétert jelent, ami összesen 702 köbméter havat tesz ki” – tájékoztatott a sajtóreferens. A járdák takarításával kapcsolatban elmondta: nem róttak ki büntetést, mivel a felszólításokat követően a lakók elvégezték a hódtalanítást, jégtelenítést. A város területén levő, jégpályának is beillő, balesetveszélyes járdák állapotáról érdeklődve lapzártánkig nem kaptunk választ. Nem tudjuk, ezek takarításáért kik a felelősek.

Csata Beáta