2019. december 7., szombat - Ambrus
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Nem indul a Progym a MOL Ligában
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Nem indul a Progym a MOL Ligában Nyomtatás E-mail
2009. június 24. szerda 07:48
A Progym-Hargita Gyöngye vezérkara hosszas mérlegelést követően arra az elhatározásra jutott, hogy hivatalosan visszavonja a leadott nevezését a MOL Liga küzdelmeire. Ennek következményeként visszalép a közös román-magyar liga 2009/2010-es küzdelmeitől.

A klub vezetősége elkötelezetten kiállt a MOL Ligában való indulás mellett, a magyar-román közös ligát látta az egyetlen lehetőségnek a város jégkorong sportjának fejlődésében, mindent megtett annak érdekében, hogy a szurkolók a következő évadban is izgalmas mérkőzéseknek legyenek szemtanúi, a város pedig képviselve legyen egy színvonalas nemzetközi bajnokságban. Azonban ez irányú törekvésük a támogatások jelentős csökkenése és a leendő ellenfelek által támasztott követelmények következtében meghiúsult.

Köztudott, hogy a MOL Liga idei kiírásának előkészítő ligaülésén a bajnokságban részt venni szándékozó egyesületek két komoly aggályt fogalmaztak meg a Progymmal szemben. Kifogásolták, hogy elsősorban saját nevelésű ifjúsági korú játékosokkal kíván versenyezni, ami gyengíti a színvonalat. Másrészt a gyergyói csarnokban uralkodó állapotokat minősítették elfogadhatatlannak. Nehezményezték a palánk, a világítás, az öltözők állapotát.

A nehéz gazdasági helyzetben, anyagi fedezet hiányában a vezetőség nem akar felelőtlen vállalásokat, ígéreteket tenni sem a jégpálya rendbetételével kapcsolatban, sem a játékosállomány minőségét illetően. Továbbá nem hajlandó ilyen bizonytalan pénzügyi helyzet közepette elindulni egy nemzetközi bajnokságban, majd a bajnokság közben visszalépni, ezzel csorbítva a klub és a város hírnevét.

Minden benevezett csapatnak június 20.-ig lehetősége van következmények nélkül visszalépni az indulástól. A későbbi meghátrálókat a MOL Liga szervezőbizottsága 10000 eurós büntetéssel sújtja.

Forrás: progym.ro