2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Melyik panorámakép kerüljön a falra?  lehet szavazni
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Melyik panorámakép kerüljön a falra?  lehet szavazni Nyomtatás E-mail
2013. január 18. péntek 11:11
Falazz a városért! című pályázatra beérkezett, Ferencz Zoltán és Szabó Attila munkái nyomtatott változatát január harmadikán, csütörtökön helyezték ki a futballpályát határoló fal külső oldalára. A panorámaképekre a város honlapján szavazni is lehet március végéig.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata az Urbact II program keretében a tavaly nyáron hirdetett művészeti pályázatot, amelynek célja: közösségi bevonással népszerűsíteni a környék turisztikai látványosságait, illetve mentális hidat képezni a város és Gyilkostó között. Ugyanakkor szerették volna felhívni a figyelmet a turisztikai vonzerővel bíró értékek megóvására, népszerűsítésére. Nem utolsó szempont volt a futballpályát határoló, 105 méteres fal arculatának javítása. A pályázat első fordulójában szakmai zsűri Szabó Attila és Ferencz Zoltán alkotásait ítélte a legjobbnak. Az önkormányzat a közösség segítségével szeretné eldönteni, melyik panorámaképet fessék a futballpálya falára.

„Elsődleges célom az volt, hogy „visszarepítsem” a szemlélőt egy század eleji városképbe, és felhívni a figyelmet építészeti és természeti értékeinkre, hiszen ezen épületek szinte mindegyike még létező valóság” – olvasható Ferencz Zoltán magyarázata panorámaképének mellékletében.

A remetei Szabó Attila szobrász és Ferencz Zoltán gyergyószentmiklósi grafikus által készített panorámaképekre a www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/helyi-hirek/szavazas.html internetes honlapon lehet szavazni március 31-ig. A honlap működtetői felhívják a figyelmet, hogy egy IP címről egy órán belül csak egyszer lehet szavazni. Amelyik panorámakép elnyeri a szavazók többségének tetszését, az fogja díszíteni a sportpálya falát.

Csata Beáta