2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Meddig lehet igényelni a fűtéstámogatást
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Meddig lehet igényelni a fűtéstámogatást Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 09:40
Sokaknak okozott bosszúságot a fűtéstámogatás igénylése Gyergyószentmiklóson.

Annak ellenére, hogy az önkormányzat igyekezett gördülékenyebbé tenni az ügyintézést: néhány hete két munkatársuk a Kárpátok utca 5. szám alatt található irodában fogadja a fűtéstámogatásra jogosultakat, ugyanitt található a pénztár és a gazdasági regiszter is, így idén egy épületen belül megoldható a szükséges iratok (egy részének) megszerzése, leadása. Sorszámokat osztottak, naponta 100–150-et, ennek ellenére hosszú sorok kígyóztak egy-egy iroda ajtaja előtt, holott november közepéig még lehet igényelni a fűtéstámogatást.
A vonatkozó törvények ugyan előírják, hogy egy meghatározott időpontig be kell nyújtani a kéréseket, ez nem jelenti azt, hogy aki valamilyen okból novemberben nem igényli a támogatást, a következő hónapokban sem teheti meg. Ha időközben változik az anyagi helyzete (tehát, ha a családban az egy főre eső nettó jövedelem már nem haladja meg a 615 lejt, egyedül élők esetében pedig az 1082 lejt) igényelheti a fűtéstámogatást – tudtuk meg Mezei Dénes Emőkétől, a polgármesteri hivatal sajtóreferensétől.
Október 30-ig mintegy 850 kérést iktattak a távfűtés támogatására, míg a fával, vagy gázzal történő fűtés támogatására 2000 kérést adtak le. Várhatóan további 500 személy igényli majd.
A szociális irodában (Kárpátok utca, 5. szám) szerdán 11 órától 18 óráig, a hét többi munkanapján 8 órától 15.30-ig fogadják a kéréseket.

Borsos Júlia