2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Lesz gázszolgáltatás a Mihai Eminescu utcában?
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Lesz gázszolgáltatás a Mihai Eminescu utcában? Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 09:22
Az Eminescu utca tizenegy lakója vett részt a Hargita Gáz Rt. képviselője, Marosi Albert által tartott fórumon, amely keretében vázolta a gázszolgáltatáshoz való csatlakozás részleteit, illetve a költségekre is kitért. A lakók azt remélik, a gyergyószentmiklósi tanács is hozzájárul a gázhálózat kiépítéséhez.

Az 535 méter gázvezeték elhelyezésére irányuló befektetés összköltsége megközelítőleg 1250 euróba kerül. Ebből a teljes utcában és a Mezőgazdászok utca 20 méteres szakaszán oldják meg a gázvezeték lefektetését – tájékoztatta a lakókat a Hargita Gáz fejlesztési osztályának vezetője, Marosi Albert. Szerinte a költségek majdnem felét a járdákon levő térkövek felszedése és helyreállítása képezi. Hangsúlyozta: mindenképp úgy szeretnék kialakítani a gázhálózatot, hogy a jelenlegi állapotát megőrizze az útszakasz, az aszfalt felásására sem kerül sor, alatta vezetik át a szükséges csöveket. Ezzel a lakók is egyetértettek, sőt, feltételként szerepelt elvárásaik között.
Az Eminescu utca jó állapota annak is köszönhető, hogy mind a szennyvíz, mind pedig a gázhálózat kiépítése megtörtént. Ennek ellenére a meglévő vascsöveket biztonsági okok miatt nem használhatják, ezért a gázszolgáltatás elindításához új, műanyag csövek elhelyezésére van szükség. A magas költségekre való tekintettel szükséges, hogy a helyi tanács is segítse a lakókat – jegyezte meg a Hargita Gáz képviselője. A polgármesteri hivatal részéről Györffy János gazdasági igazgató vett részt a fórumon, elmondta: igényüket továbbítja a polgármesternek, és egyeztetés után a lakók érdekeit részesítve előnyben hoznak majd döntést.
A lakókkal történő találkozás célja az volt, hogy kiderítsék, tudnak-e megfelelő megoldást találni igényeikre. Az a huszonöt lakó, aki igényelte a szolgáltatást, minél hamarabb el kellene döntse, hogy még az idén szeretnék-e bevezetni a gázt, vagy csak a jövő év folyamán. Ha az idei fűtésszezonban már gázzal szeretnének fűteni, akkor minél hamarabb dűlőre kellene jutniuk, mivel az anyag beszerzése, illetve a közelgő fagy sürgőssé teszi a gázhálózat kialakítását – fejtette ki a Hargita Gáz munkatársa. Természetesen, ez a helyi tanács döntésétől is függ, hogy támogatja-e a lakókat valamilyen formában a gázszolgáltatás bevezetésében.

Csata Beáta