2020. január 29., szerda - Adél
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow LÉGY SZENTMIKLÓSI!
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
LÉGY SZENTMIKLÓSI! Nyomtatás E-mail
2012. október 25. csütörtök 13:59
Folyamatban van a városnapok szervezése. Bár még nem állt össze a teljes program, az már biztos, hogy december 5-e a Mikulás, pontosabban Szent Miklós püspök várásáról, 6-a az egyházi ünneprõl, míg a december 7-i program a koncertekrõl, fõzõversenyekrõl és egyéb kísérõ programokról fog szólni. Az idei városnapok jelmondata: LÉGY SZENTMIKLÓSI!

Szeretnék visszahozni a szentmiklósi lelkületet, és a Coca-Cola Télapót felváltani Szent Miklós püspökkel. A jövõ évet elneveznénk Szent Miklós évének, amelylyel egy karitatív programsorozat indulna el, már a jövõ héttõl kezdõdõen – jelentette be Mezei János polgármester, október 16-i sajtótájékoztatóján.
„A mai globalizált, felgyorsult világban fontos az, hogy szentmiklósiak legyünk, odafigyeljünk egymásra, odafigyeljünk a szegényebb sorban élõ személyekre és mindazokra a tényezõkre, amelyek a közösségi létet fenntartják és feltételezik” – mondta a polgármester.
A város különbözõ pontjain szerveznek adománygyûjtést, ebbe szeretnék bekapcsolni a karitatív intézményeket és a város lakóit. A közösségi kert már felajánlotta, hogy elkészíti a bõség kosarát. Ezt eljuttatják a Szeretetkonyhának.
Amennyiben valaki bekapcsolódna a karitatív tevékenységekbe, de nem ismeri annak módját, segítenek a városnapok szervezõi (a mûvelõdési házban), illetve Csibi Márti, a polgármesteri hivatal ban.

Borsos Júlia