2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Könnyítés a vízcsatorna-bekötésnél
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Könnyítés a vízcsatorna-bekötésnél Nyomtatás E-mail
2012. november 09. péntek 13:39
Gyergyószentmiklós Önkormányzata könnyíteni kíván a víz- és csatornarendszer bekötéséhez szükséges engedélyeztetési eljárást illetően.
Korábban Csíkszeredából kellett megszerezni a hivatalos OCP pecséttel ellátott helyszínrajzot. Novembertől a beazonosítást szolgáló helyszínrajzokat a hivatal urbanisztikai osztálya adja ki. Azon személyek, akiknek a tulajdonjogi papírjai rendben vannak, gyorsabban tudják megszerezni a szükséges engedélyeket. Abban az esetben hosszabb az eljárás, ha a tulajdonjogi viszonyok még nem tisztázottak. Az urbanisztikai bizonylathoz szükséges dokumentumok 1. kérésnyomtatvány 2. beilleszkedesi rajz - az önkormányzati hivatal urbanisztikai osztálya adja ki 3. urbanisztikai bizonylathoz kiváltásához szükséges illeték: a telek méretetől függő 4. telekkönyvi kivonat - ha van Az urbanisztikai bizonylat birtokában a GO Rt.-hez kell fordulni, ahol összeállítják a rendszerre való csatlakozáshoz szükséges dokumentációcsomagot, ill. kiadják a bekötési beleegyezést, amely dokumentumok alapján lehet kérvényezni és kiváltani az építkezési engedélyt.

A GO Rt. által elkészített dokumentációval az önkormányzatnál kell kérvényezni a víz- és csatornarendszer bekötéséhez szükséges építkezési engedélyt.
Az engedélyhez szükséges dokumentáció kötelező módon a következőket tartalmazza:

1. szabványosított kérés - F9 modellnyomtatvány építési/bontási munkálatok kiadása iránti kérelem
2. városrendezési (urbanisztikai) bizonylat, másolatban
3. az ingatlan birtoklevelének hiteles másolata (terület és/vagy épületről ), vagy esetenként kataszteri térképrész kivonat, napra aktualizálva, tájékoztatás jellegű telekkönyvi kivonat, napra aktualizált formája
4. műszaki (technikai) dokumentáció
5. másolatban - a véleményezések (avize), beleegyezések (acorduri) esetenként és a szakavatott területi környezetvédelmi hatóság hivatalos irata, melyeket a városrendezési bizonylatban igényeltek
6. törvény által szabályozott illeték kifizetését igazoló akták másolatban - az illeték a munkálat értékének 1%-a
7. a GO Rt. által kérelmezett bekötési engedély

További információ a Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai oszály ügyfélszolgálatánál kérhető. Tel. 0266 364 494/242-es mellék.