2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Kiáltvány az önrendelkezésért
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Kiáltvány az önrendelkezésért Nyomtatás E-mail
2013. december 12. csütörtök 11:24
Székelyföld minden lakójának közös hazája, függetlenül nemzeti, etnikai, nyelvi hovatartozástól, ezért az államon belüli önkormányzás, a területi autonómia Székelyföld minden lakója számára a teljes és tényleges jogegyenlőség intézményi garanciája lesz. - áll a Székely Nemzeti Tanács felhívásában.
2013. október 27-én nem egyszeri, szalmalángszerű fellobbanást jelentett a Székelyek Nagy Menetelése. Gyergyószentmiklós is a menetelő közösséget erősítette jelenlétével. Meneteltünk identitásunk megőrzéséért, közösségeink tudatos összefogásáért, önrendelkezési jogáért. Most a továbblépésen a sor. A Székely Nemzeti Tanács megnyitotta aláírásra a Székelyek Nagy Menetelésének kiáltványát, amelyet ezentúl mind online, mind pedig papíron alá lehet írni.

A cél az, hogy legalább annyian írják alá, ahányan részt vettek a menetelésen, azaz legalább 150.000-en. Jó lenne, ha magyarok százezrei értenék meg: nem pusztán a kiáltvány újbóli megerősítéséről van szó, hanem seregszemléről is, és annak a mozgalmi potenciálnak a felerősítéséről is, amelyen a székely autonómia törekvést továbbépíteni lehet Székelyföldön és szerte a nagyvilágban.
Meg kell teremtenünk a mozgósításnak azt a nagy tömegekre kiterjedő kapcsolatrendszerét, amelyet használni lehet a jövőben.

Minél többen támogassuk a törekvést, hogy ez bizonyítékául szolgáljon annak, hogy itt igenis van egy közösség, egy olyan közösség, melynek igénye nem hagyható figyelmen kívül, amely tudja, hogy mit akar, tudja, hogy milyen célért akar együtt fellépni.

A dokumentum aláírható a Székely Nemzeti Tanács központi irodájában, a régi mozi épületében és a polgármesteri hivatal székhelyének ügyfélszolgálatánál, világhálón pedig a következő oldalon: a www.autonomia.ro , petíciók alpontnál.