2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Jótékonysági akciók 2013-ban is
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Jótékonysági akciók 2013-ban is Nyomtatás E-mail
2013. február 19. kedd 10:11
A tavaly Szent Miklós püspök szellemiségének népszerűsítésére meghirdetett Légy szentmiklósi! felhívás 2013-as továbbgondolásaként idén szentmiklósinak lenni jó címszó alatt folytatják az adománygyűjtési akciókat. A városnapok alkalmával megajándékozott Ferencz Miklós életén ismét könnyítettek, sikerült átköltöznie a Szent Anna otthonba, ahol kevesebbet kell fizessen a hágótői fiatal.

Az önkormányzat közbenjárásával a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum tizedharmadikosa beköltözhetett a Szent Anna otthonba, ahol kevesebbet kell fizessen, mint előző lakhelyén, a bentlakásban. Eddig háromszáz lejes költség terhelte, ezután ez a pénz megmarad neki. Egyetlen jövedelme a szociális ösztöndíjból származik, fizikai munkát pedig betegsége miatt nem végezhet. A városnapi rendezvények során gyűjtött adomány után, így próbálnak a súlyos egészségügyi gondokkal küzdő hágótői fiatal életén segíteni, aki teljesen magára maradt, hisz édesanyja távol él, édesapja meghalt. Osztályfőnöke, Csata Zsuzsa tanárnő támogatja, egyengeti Miklós útját.
Szentmiklósinak lenni jó
Mezei János polgármester elmondta: az idén is folytatják a jótékonysági megmozdulásokat, minden rendezvényen rászorulóknak, szegényeknek gyűjtenek. „Hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindenki érezze jól magát a városban, lássa a jövőt úgy a közösségben, mind a város lehetőségeinek kiaknázásában”. Ennek érdekében több megvalósítást terveznek: játszóterek építését, járdák és utak további javítását, a víz és csatornázási munkálatok befejezését, illetve az ingatlanok és területek tulajdonviszonyainak rendezését. Emellett folytatják a minőségi rendezvények szervezését, a hagyományaink ápolását, valamint próbálják a sport irányába terelni a közösséget. „A legfontosabb a közösség bevonása, felébresztése, ne csak az önkormányzattól várják a megoldásokat, mindenki vegye ki a saját részét a városépítő programból egymásra figyeléssel, jó szomszédi viszonyok ápolásával, lakószövetségek létrehozásával, illetve mindenki a portája előtti területet rendezze. Ha mindenki megteszi, másabb városkép fog elénk és a városunkba látogató turisták elé tárulni” – fejtette ki Mezei.

Csata Beáta