2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Játszósarok a parkban
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Játszósarok a parkban Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 09:18
Nem tagadom, meg se kell erõltetnem magam, ha a közeljövõ városközpontját akarom elképzelni.

Az elmúlt hét végén újabb részlet vált valóságossá, s bár közeleg a tél, s bár nem épp veszélytelen a hely maga, én nem a mában látom a kis játszótér szerepét, hanem a jövőben. Fontos létesítmény, ha közösségi térnek nevezzük a helyet, ahol létrehozták. Nem agyonzsúfolt. Két, fából készített játékszer látható mindössze és egy homokozó, amibe tengeri homokot hozatott a figyelmesség.
– Tél jön, nem volt fontosabb dolog, amire pénzt kellett volna kiadni? – zsörtölődhet a kákán is csomót kereső. Bennem csak a gyermekek féltése szólal meg. Nehogy valamelyik kiszaladjon a forgalmas úttestre, s továbbgondolva a lehetséges következményeket, még a hátamon is feláll a szőr.
Derűlátó ember vagyok, hamar túlteszem magam a sötét gondolatokon. A szép közösségi teret, a lezárt és felszámolt körforgalmat látom, az összevissza lógó ilyen-olyan vezetékektől megszabadítottat, ahol bokaficam nélkül lehet közlekedni, ahol szennycsatornában folyik a szennyvíz és nem esőcsatornából bűzlik, mielőtt a Békénybe jutna.
A játékszereket a költségvetésből e célra elkülönített pénzből fizetik. Megfigyelésük, akár csak a két lakónegyedben kialakított új játszóterek esetében, a helyi rendőrök feladata.
Én már azt a főteret látom, aminek elkészültét a borúlátók 2022-re becsülik. Kishitűségük nem ingat meg reménykedésemben, amibe az is beletartozik, hogy a főtér már rendezett részén lévő törtkő helyére terméskő kerül – még a jövő év folyamán, ahogy a tervekben szerepel.

Bajna György