2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Hajrá, hajrá, hajrá
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Hajrá, hajrá, hajrá Nyomtatás E-mail
2012. október 25. csütörtök 13:58
Együttmûködési szerzõdés aláírása, a tervek elkészítése, majd a közbeszerzési tárgyalások után nekifoghatnak a gyergyószentmiklósi mûjégpálya felújításához.
A képviselõtestület szerdán arról az együttmûködési szerzõdésrõl is döntött, amirõl kedden délután sajtótájékoztatót tartottak a mûjégpálya elõtt Barti Tihamér megyei tanácsos, Bányász Lehel, az RMDSZ városi szervezetének elnöke, a helyi tanácstestület tagja, Keresztes Zsombor és Szõcs Tivadar önkormányzati képviselõk.
A tavasszal elfogadott társulási szerzõdésnek a módosításáról volt szó, melyet akkor nem tartott megfelelõnek a megyei tanács. Helyette általuk javasolt szerzõdést küldtek, amirõl kiderült, kivitelezhetetlen törvényességi akadályok miatt. Ezért kérték a helyi tanácsot az általuk még a kampány idején elfogadott változat bizonyos pontjainak a módosítására.
A munkálatok, amelyek során a sportolók kérésére elõször a hûtõberendezés, a palánkok cseréje és a plexiüveg cseréje élvezne elõnyt, 84 000 eurót tennének ki. Ennek 90%-át a megyei tanács, 10%-át az önkormányzat fizetné.
Mezei János kifejtette, hogy a jelenlegi költséges és alacsony hatásfokú hûtõrendszer cseréje után, többet fordíthatnak a sportolókra is.
A negyedik napirendi pontként szereplõ társulási szerzõdést egyhangúan fogadta el a testület, ahogy az elsõ napirendi pont kivételével valamennyit az ötbõl.
Az erdõgazdálkodással kapcsolatos határozattervezetet, ami 4956 köbméter fa kitermelését (20% fõvágás, 80% gyérítés és egészségügyi vágás), majd árverését tartalmazta azzal a módosítással, ami értelmében kisebb helyi cégek is esélyt kaptak a versenytárgyaláson való részvételre.
A város általános rendezési tervének az utolsó lehetséges újabb évre történõ meghosszabbítására azért van szükség, mert idõközben így elfogadhatják az új tervet, amirõl másolatot kaptak az ülés után a tanácsosok.
Napirend utáni felszólalásában Mezei János a közüzemek számára vásárolandó kisebb munkagépek fontosságát is kiemelte, hogy ne ismétlõdhessen meg a múlt szombati háromnapos, a Kárpátok és az Új Élet utcát érintõ vízhiány. Bajkó László az iskolák körüli reggeli és déli járõrözés megerõsítését sürgette, Szõcs László a zenei bérletek vásárlására buzdította tanácsostársait.

Bajna György