2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Gyergyószentmiklóson is kiválthatók a helyszínrajzok
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Gyergyószentmiklóson is kiválthatók a helyszínrajzok Nyomtatás E-mail
2012. december 10. hétfő 10:26
A víz- és csatornarendszerhez való csatlakozáshoz szükséges hivatalos OCP pecséttel ellátott helyszínrajzért nem kell Csíkszeredába menniük az érintetteknek, hisz ezentúl a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai osztálya adja ki.

Akiknek a tulajdonjogi papírjai rendben vannak, gyorsabban tudják megszerezni a szükséges engedélyeket, viszont ha ezek még nem tisztázottak, akkor hosszabb eljárásra számíthatnak a lakosok – tudtuk meg a polgármesteri hivatal közleményéből.
Az urbanisztikai bizonylat igényléséhez szükség van egy kérésnyomtatvány kitöltésére, beilleszkedési rajzra – amit a hivatal urbanisztikai osztálya ad ki –, a telek méretétől függően az urbanisztikai bizonylat kiváltásához illetékre, valamint telekkönyvi kivonatra. Az urbanisztikai bizonylat birtokában a közüzemhez kell fordulni, ahol összeállítják a csatlakozáshoz szükséges dokumentáció-csomagot, illetve kiadják a csatlakozási beleegyezést, amely dokumentumok alapján lehet kérvényezni és kiváltani az építkezési engedélyt.
A közüzem által elkészített dokumentációval az önkormányzatnál kell kérvényezni a víz- és csatornarendszerhez való csatlakozáshoz szükséges építkezési engedélyt. Az engedélyhez szükséges dokumentáció kötelező módon kell tartalmazza a szabványosított kérést, a városrendezési (urbanisztikai) bizonylat másolatát, az ingatlanról szóló birtoklevél hiteles másolatát, a műszaki dokumentációt és másolatban a következőket: a városrendezési bizonylatban igényelt véleményezéseket, beleegyezéseket, a törvény által szabályozott illeték kifizetését igazoló aktákat, a közüzem által kérelmezett bekötési engedélyt (ezt a közüzem kérelmezi, nem a lakó).
Az érintettek a Gyergyószentmiklósi Polgármesteri Hivatal Urbanisztikai osztályának ügyfélszolgálatánál érdeklődhetnek személyesen vagy a 0266/364.494-es (242-es mellék) telefonszámon.

Csata Beáta