2019. február 16., szombat - Julianna, Lilla
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Fergeteges bulival kezdődött a 2011-es év
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Fergeteges bulival kezdődött a 2011-es év Nyomtatás E-mail
2011. január 04. kedd 13:04
Több száz ember a téren, pezsgőbontás, koncert, forralt bor, újévi malac, jó hangulat és mindezek megkoronázásaként egy fantasztikusan szép tűzijáték – minden várakozást felülmúlt a gyergyószentmiklósi szabadtéri szilveszterezés. Az ünnepi hangulat elsősorban a jelentős számú résztvevőnek köszönhető, és gyakorlatilag ez alapozta meg a rendezvény folytonosságát is.

Rendkívül jól indult a 2011-es esztendő Gyergyószentmiklóson: a művelődési ház előtti téren összegyűlt óriási tömeg jókedvre derítő programmal, bulis hangulatban köszöntötte az újévet. A meglepően nagy részvételnek köszönhető, hogy a szervezők máris a folytatáson gondolkodnak, tehát biztosra vehető: újra lesz szabadtéri szilveszterezés a városban.

A könnyfakasztó hideg ellenére is nagyon sokan kijöttek a térre az új esztendőt köszönteni – a Gyergyószentmiklóson szervezett első szabadtéri szilveszterezés fergeteges hangulatban zajlott. A gyergyószentmiklósi No Sugar és a Steam együttesekből összeverbuválódott zenészek a mínusz tíz fok alá süllyedt hőmérséklet ellenére is állták a hideget, és bár meggémberedett ujjakkal, de jókedvvel húzták a talpalávalót. Az újév-köszöntő hangulat Mezei János polgármester beszédével, majd a visszaszámlálással folytatódott, utána pezsgőbontás és egy csodálatosan szép tűzijáték emelte a hangulatot. Az új év első perceiben a gyergyószentmiklósi Baranta egyesület szelleműző ostorcsattogtatása kapta a főszerepet, majd Bíró Sándor református lelkész hálaadása tette ünnepélyessé a hangulatot. Anyagilag is szerencsét hozott az új év nyolc nyertes számára, akik a tombolasorsoláson jutottak értékes nyereményekhez: a Macro Kft. két bőrtáskát, a Pietra Kft. öt darab 200 lejes vásárlási utalványt, Len Emil vállalkozó pedig a fődíjat, egy elő kismalacot ajánlott fel ebből az alkalomból. A fődíjas Benedek Enikő nagy örömmel vette át a piros masnis malackát, és mindenki megelégedésére az új tulajdonos azt is elárulta, hogy házban lakik, tehát az állatka nem ünnepi vacsoraként végezte be szerényke életét, hanem él és virul új gazdijánál. A vártnál nagyobb siker és eredmény hatására a szervező polgármesteri hivatal egyértelmű döntése: jövőre is lesz szabadtéri szilveszterezés Gyergyószentmiklóson.

Horváth Zoltán – ének
Olaru Bogdan Christian – ének
Barabás Attila – gitár
Bereczky Botond – szintetizátor, gitár
Simon Adorján – basszusgitár
Bartis Szilárd – dobok

Csibi Márti