2019. október 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Elbukott gyergyói pályázat
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Elbukott gyergyói pályázat Nyomtatás E-mail
2009. június 08. hétfő 08:58
Elutasította a Gyergyószentmiklós nagymértékű átalakítását célzó pályázatot a központi régió fejlesztési ügynöksége. A város darabokra bontotta a projektet és újra próbálkozik. A pályázat május 25-én átment az első elbíráláson, azonban rögtön másnap már az elutasítást közölték az illetékesek.

A kemény munkával összeállított, Integrált Városfejlesztési Stratégia iratcsomójában két hibát találtak: elírtak egy összeget, másrészt pedig azokat az útszakaszokat is belefoglalták, amelyek nem a város, hanem a szállításügyi minisztérium kezelésébe tartoznak. Az elképzelések szerint a Gyergyószentmiklós jelentős fejlesztését, átalakítását célzó projektet sok energia és idő befektetésével állították össze, majd március végén benyújtották azt a központi régió fejlesztési ügynökségéhez, a Regionális Operatív Program keretében.

A pályázaton dolgozók részekre bontották a városfejlesztési stratégiát, hogy egyenként újból benyújtsák őket, és így próbáljanak pénzt hozni a városnak. A helyi tanács csütörtökön rendkívüli ülésen fogadta el az eredetileg a nagyívű projekt részét képező, az úthálózat feljavítását célzó pályázatot. A tervek szerint a Testvériség sugárút, a Tűzoltók, a Dózsa György, a Békény, a Halászok, a Selyem, a Tölgyfa, az Ady Endre, a Mogyorós, az Örmény templom, valamint a Márton Áron utcát javítanák fel. A többi ismét a fejlesztési ügynökségtől függ.

Forrás: Honline.ro