2019. október 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Cseres Tibor-napok kórustalálkozóval
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Cseres Tibor-napok kórustalálkozóval Nyomtatás E-mail
2009. április 30. csütörtök 07:04
„Eljöttünk mind, zengjen az ének/ Isten áldását hintse ránk!” – énekelte Páll Ibolya gyergyószentmiklósi karnagy vezényletével az a közel kétszáz gyerekkórista, akik a gyergyóremetei Cseres Tibor-napok keretében szervezett Domokos Pál Péter kórustalálkozóra érkeztek.

„Az együtténeklés, Domokos Pál Péter zenei hagyatékának ápolása a cél- és nem a versengés” – fejtette ki Trucza Pál zenetanár a kórustalálkozó főszervezője azt is hozzáfűzve, hogy az évente megszervezésre kerülő dalos seregszemle az egykori népdalgyűjtő, kántortanító 1936-ban kezdeményezett gyermekkórus találkozóinak folytatása kíván lenni.

Mint mondta, ez évtől lehetőséget biztosítanak a fellépésre az iskolákban működő blockflöte és egyéb hangszeres csoportoknak is. Az eseményen borszéki, gyergyócsomafalvi, gyergyóditrói, gyergyószentmiklósi, biatorbágyi, gyergyószárhegyi, gyergyóújfalvi és szászrégeni dalkedvelő 5–8. osztályos diákok vettek részt a házigazda gyergyóremeteiek mellett.

A Fráter György Általános Iskola és a Cseres Tibor Közművelődési Egyesület szervezte háromnapos rendezvénysorozat a már ismert forgatókönyv szerint zajlott: pénteken anyanyelvi vetélkedőn és rajzversenyen vettek részt az 1–4. osztályosok, majd megkoszorúzták Cseres Tibor író emlékművét, és délután került sor a hagyományos Cseres Tibor Szavalóversenyre. Este az iskola egykori diákja, Nagy György Emília önálló szavalóestet tartott, majd bemutatták Lőrincz György Besúgó voltam, szívem című könyvét.

Forrás: Krónika