2020. január 26., vasárnap - Vanda, Paula
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Cipősdoboz akció gyergyói és magyarfalusi gyermekek részére
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Cipősdoboz akció gyergyói és magyarfalusi gyermekek részére Nyomtatás E-mail
2013. december 09. hétfő 13:31
Gyergyószentmiklós Önkormányzata és a Magyarfalu Alapítvány a Gyerkivel együttműködésben karácsonyi csomaggyűjtést szervez rászoruló gyermekek részére. Az ünnepek az egymásra figyelést, a törődést helyezik hétköznapjaink középpontjába, hogy ne csak az ünnepi készülődésre fektessünk hangsúlyt, hanem annak melegségét, mélységét is igazán megéljük. Ilyenkor a szentmiklósi lelkület hívó szavát kellene meghallanunk, ezáltal pedig a Másik, a mellettünk élő felé odafordulnunk, problémájára lehetőségeink szerint segítséget, jó szót, erkölcsi és anyagi támogatást kínálnunk. Az örömök megkétszereződnek, ha megosztjuk azokat.
Sok éve immár, hogy a magyarországi Magyarfalu Alapítvány csomaggyűjtés szervez rászoruló gyermekek számára a téli ünnepkör idején. Kitűzött céljuk, hogy segítséget, adományokat, kultúrát vigyenek a magyarfalusi csángók családok mindennapjaiba. Az Alapítvánnyal hosszú évek óta jó kapcsolatban áll az önkormányzat, sok támogatást köszönhet a város a Gyerki önzetlen segítségének is. Így a Bucsin negyedi óvoda kifestését, ágyak vásárlását is.
Idén a cipősdoboz akció keretén belül is együttműködés jött létre.

Ennek keretében arra bátorítunk minden gyergyószentmiklósi lakost, családot, hogy tegyen bele egy cipősdobozba olyan dolgokat, amivel örömet szeretne szerezni nehéz sorban élő gyermekeknek. Lehet ez könyv, füzet, írószer, finomság, játék, ruha, az ötletek tára végtelen. Nincs összeg és súlyhatár, ki-ki maga döntheti el az ajándék milyenségét (kevés is elég, hogy örömet szerezhessünk, 30 lej körüli értéknél többen nem is kell gondolkodni). Gondoljanak arra is, hogy az árvaházban és a rászoruló családokban nem csak 6-8 éves gyermekek élnek. Tudjuk és az eddigi tapasztalataink is azt igazolják, hogy kisgyereknek könnyebben ajándékozunk. De a 13-15 éves gyerekek is boldogok, ha kapnak koruknak megfelelő ajándékot. A cipősdobozt csomagolják be és írjá rá, hogy hány éves gyermeknek, illetve, hogy fiúnak vagy lánynak szánják.
Akár néhány sort is lehet mellékelni, ünnepi üzenetet írni a megajándékozottnak, így közvetlen, személyes kapcsolatot teremthetünk meg a megajándékozott gyermekkel.
A cipősdobozokat november 25. és december 18. között a Városi Könyvtárhoz lehet bevinni, nyitvatartási időben, azaz hétfőtől péntekig 9-17 óra között. A beérkező ajándékdobozok felét helyi rászoruló gyermekeknek osztjuk szét, a másik felét pedig nehéz sorban élő csángó gyermekek, családok kapják majd.

Adományaikat, csomagjaikat előre is hálásan köszönjük!