2020. január 20., hétfő - Fábián, Sebestyén
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Bucsin negyed: lakók elhamarkodott szövetsége
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Bucsin negyed: lakók elhamarkodott szövetsége Nyomtatás E-mail
2010. október 27. szerda 15:28
Aláírásgyűjtést kezdeményezett egy Bucsin negyedi lépcsőház: az indítványban azt szorgalmazzák, hogy ne kelljen kifizetni a hőcserélők üzemeltetéséhez szükséges villanyáram díját. A lakók azonban nem számolnak azzal, hogy ha nem fizetik ki az áramot, megszűnik a fűtésszolgáltatás is.

Nem akar a lépcsőházi modul áramfogyasztása után fizetni, mi több, a szerkezet elhelyezéséért cserébe bérleti díjat kérne a szolgáltatótól egyik Bucsin negyedi lépcsőház. Az ügy érdekében összefogott néhány lakó arra szólítja fel a többi tömbházlakót, hogy csatlakozzon az eddig példátlan akcióhoz.

Sötét és hideg együtt jár
„Az a tömbház, vagy az a lépcsőház, amelyik megtagadja az ott elhelyezett modul áramfogyasztási díjának kifizetését, saját magát vonja meg a fűtésszolgáltatástól. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani, hogy saját fűtésrendszer beszerelésére nem kaphatnak engedélyt, mivel ez nagy átalakításokat igényelne” – reagált az akció hírére Mezei János polgármester.
A Bucsin negyedi esethez hasonló helyzetre még nem volt példa a városban. A Virág negyedben megtörtént már ugyan, hogy véletlenül elmaradt a számla kifizetése, de amint megszűnt a fűtésszolgáltatás, a lakók azonnal pótolták mulasztásukat.

Egyéni drámák a Közüzemeknél
Az RFV november folyamán veszi át a Közüzemektől a termo részleget, a szolgáltatással és az ott dolgozó munkások egy részével együtt. Az eredeti tervek szerint a részleg teljes személyzetét át vették volna, ám utólag a szerződésbe csak húsz alkalmazottat foglaltak bele, a harmincas létszám helyett. A húsz szerencsés alkalmazott az eddigi fizetésével megegyező bérezésben részesül ezután is, ketten nyugdíjba mennek, azonban további nyolc alkalmazott sorsa függőben marad. Az elbocsátottak a munkaszerződés szerinti végkielégítésért folyamodhatnak, a hozzávetőleges háromhavi fizetést a Közüzem kell állja.

Csibi Márti