2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Bérelhető faházak az adventi vásárra
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Bérelhető faházak az adventi vásárra Nyomtatás E-mail
2012. december 10. hétfő 10:30
Gyergyószentmiklóson idén is tartanak adventi vásárt, kilenc faház bérlésére jelentkezhetnek az érdeklődők, akik az ünneppel kapcsolatos portékáikat szeretnék árusítani.

A házikókat bérbe adja az önkormányzat, november 27-ig lehet leadni az ehhez szükséges dokumentációt – tájékoztatott Mezei Emőke, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Összesen tíz házban fognak különböző termékeket, kézműves-árucikkeket értékesíteni, az egyiket helyi, igénylő civil szervezetek számára ajánlják fel ingyenesen, akik időbeosztás alapján árulhatják termékeiket – magyarázta. A hat négyzetméteres faházakért az érdeklődők négyzetméterenként 24 lej bérleti díjat kell fizessenek. Ehhez még hozzájön az 50 lejes részvételi díj, és 18 lej értékű illeték közterület- igénylésre. Ugyanakkor a faházak eredeti állapotának megőrzése érdekében a bérlők 150 lej garanciapénzt is kell fizessenek, amit a vásár után visszakapnak majd.
Saját sátrakkal is megjelenhetnek az árusok a vásáron, ők négyzetméterenként 26 lej illetéket, valamint engedélyezésért 10 lejt kell fizessenek. Az árverésre november 29-én kerül sor. A faházak bérlésére vonatkozó szabályzat, illetve jelentkező lap a gyergyoszentmiklos.ro honlapon található. Bővebb információért a hivatal ügyfélfogadó irodájában lehet érdeklődni.

Csata Beáta