2020. január 22., szerda - Vince, Artúr
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Állásvadászat
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Állásvadászat Nyomtatás E-mail
2012. november 16. péntek 10:49
Nyolcvan munkanélküli sietett a Korona-terembe kedd délelőtt a Veco-Rom munkaerő-közvetítő iroda által tartott állásbörzére egy munkalehetőség reményében. A harmadik alkalommal megszervezett börzén 18 álláslehetőség közül válogathattak az érdeklődők.

A Mesterséged címere? Te döntsd el! elnevezésű projekt keretében szervezett állásbörzén 16 állásajánlatot képviseltek a Veco-Rom munkatársai, kettőt pedig a munkáltatók személyesen. A felhozatal vegyes volt, az adminisztratív munkakörtől kezdődően, a szakmunkásokon át az eladási ügynökig széles körben ajánlottak munkalehetőséget az érdeklődők számára. Jelenleg is vannak aktív álláslehetőségeik – ilyen például a kamionsofőr – amelyekről a cég irodájában (Márton Áron utca 20. szám) lehet érdeklődni.
Csíki Imola karriertanácsadó, a Veco-Rom munkatársa elmondta: máskor is sokan keresik fel irodájukat, leginkább 16–35 év közöttiek, de az sem ritka, hogy nyugdíjasok érdeklődnek munka felől. Több céggel együttműködnek, aminek köszönhetően az adatbázisukban levő több mint ezer munkanélküli harminc százalékának tudtak segíteni egy megfelelő állás elfoglalásában.
Köztudott, hogy sok a munkanélküli, viszont álláslehetőségek is bőven akadnak Gyergyószentmiklóson. A karriertanácsadó annak okát, hogy mégsem találnak egymásra abban látja, hogy a munkáltató elvárásai magasak, míg a munkanélküliek kevés munkával sok pénzt szeretnének keresni.
A rendezvény célja minél nagyobb arányú foglalkoztatottság kialakítása volt, illetve segítségnyújtás a munkáltatóknak a megfelelő munkaerő kiválasztásában, valamint az álláskeresőknek az elhelyezkedésben.

Csata Beáta