2019. december 8., vasárnap - Mária
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Állásbörze: út az alkalmazáshoz
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Állásbörze: út az alkalmazáshoz Nyomtatás E-mail
2011. október 20. csütörtök 07:08
A képzések mellett a munkakeresők és munkaadók közvetlen kapcsolatának kialakításában is segít Az alkalmazáshoz vezető út címet viselő projekt, amelynek működtetői szerdán állásbörzét szerveztek a gyergyói munkakeresők számára. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés.

Az egy éve indult, Hargita megyében futó projekt keretében eddig már több képzést is tartottak Gyergyószentmiklóson: lezajlott a vidéki vendégfogadó szakképzés, illetve a vállalkozói készségek fejlesztésére irányuló és a könyvelői képzés; a közeljövőben pedig sor kerül a növénytermesztő, a hagyományos technikákat és elemeket felhasználó építőmunkás, feldolgozó munkás (hús-, hal-, tejfeldolgozás, tartósítás) szakképzésekre, valamint további, vállalkozói készségek fejlesztésére irányuló és könyvelői képzéseket is fognak tartani.

A tanfolyamok iránt érdeklődők számára szerdán állásbörzét szervezett a projekt egyik lebonyolítója, a Gaia Consulting Group Kft. A rendezvénnyel segíteni kívánnak a cégeknek megfelelő alkalmazottakat, a munkakeresőknek pedig végzettségük, képességük szerinti állást találni. „Annak a közel nyolcvan személynek ajánlottuk ezt a lehetőséget, akik már részt vettek az általunk szervezett képzéseken, és azokat is megszólítottuk, akik a közeljövőben tartandó képzéseinkre feliratkoztak” – mondta Farkas Éva, a szervező cég vezetője, kiegészítve azzal, hogy a rendezvény célcsoportját azok a munkanélküliek jelentették, akik nem nyilvántartottjai a munkaerő-elhelyező ügynökségnek, illetve nem rendelkeznek gazdasági tevékenységből származó jövedelemmel sem.

Az állásbörzén a legkeresettebbek az ács, asztalos szakmunkások voltak, és varrónői munkakörre is több állást ajánlottak, ezek mellett marketing-referens, eladási ügynök, pincér, szakács, báros állások betöltésére is vártak jelentkezőket. A cégek nagy része számára sikeres volt a rendezvény, általában több megfelelő jelöltet is sikerült találniuk egy-egy állás betöltésére, így állásinterjún folytatódik a legmegfelelőbbek kiválasztása.

Bár szakmák kínálatában nem volt hiány, elmondható: az állásbörzén a kereslet jóval felülmúlta a kínálatot – ez is egyértelműen azt jelzi, hogy a munkát, állást keresők száma Gyergyószentmiklóson is jelentős.

Pethő Melánia