2019. október 21., hétfő - Orsolya
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow Állami segítségre szorul Gyergyószentmiklós
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
Állami segítségre szorul Gyergyószentmiklós Nyomtatás E-mail
2009. április 20. hétfő 08:45
Bukarestben folytatott tárgyalásokat Mezei János, a város polgármestere. A megbeszélések témáját az útjavítás és a város fűtésrendszerének korszerűsítése képezte, azonban a városvezető nem kapott teljes mértékig megnyugtató válaszokat.

Gyergyószentmiklós útjai nagyon rossz állapotban vannak, a kátyúk állandó fejfájást okoznak a sofőröknek. Néhány útszakasz – így a Gyilkostó sugárút, a Kossuth Lajos utca, a Gábor Áron utca – a városon áthaladó országutak részét képezi, és ugyanolyan gödrös, mint a többi, azonban ezek karbantartása nem a város feladata. Mezei János polgármester a közlekedési minisztérium illetékeseivel találkozott, hogy az illető utcarészek javítása felől érdeklődjön. Mint mondja, csak részlegesen tekinthető pozitívnak a kapott válasz. – Egy részét megjavítják, a többi kátyú betömése a városra hárul. A javítás pontos dátumát nem tudták közölni Bukarestben, de azt igen, hogy a költségvetésben szántak valamennyi pénzt a gyergyói utakra is.

Mezei a város egyre romló fűtésrendszerének rendbetétele kapcsán is tárgyalásokat folytatott a fővárosban. Bár egyértelmű biztatást nem kapott, reménykedik abban, hogy sikerül támogatást szerezni az elavult vezetékek, berendezések cseréjére, hogy ezáltal jóval hatékonyabb és olcsóbb legyen a fűtésszolgáltatás az elkövetkező években. A városvezető elmondta, jelenleg a tervek elkészítése van folyamatban, amellyel várhatóan április végére el is készülnek, és mindenképpen igyekeznek majd állami pénzeket is szerezni az igen költséges munkálatra.

Forrás: honline.ro