2019. október 23., szerda - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow A polgármester válasza Pál Árpádnak
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
A polgármester válasza Pál Árpádnak Nyomtatás E-mail
2009. július 15. szerda 15:37
Pál Árpád képviselõ úrnak
helyben

Tisztelt képviselõ úr, kedves Árpád!
Leveledet, amiben azt kéred, hogy a városi képviselõtestület adjon neked megbízást, hogy a városi fûtésrendszer felújításának az ügyében eljárhass, megkaptam. Mint jól tudod, ez a kérdés számomra is kiemelt fontossággal bír, nem véletlen kértelek fel tavaly nyáron arra, hogy személyes tanácsadómként kizárólag ezzel foglalkozz.

Pál Árpád képviselõ úrnak
helyben

Tisztelt képviselõ úr, kedves Árpád!
Leveledet, amiben azt kéred, hogy a városi képviselõtestület adjon neked megbízást, hogy a városi fûtésrendszer felújításának az ügyében eljárhass, megkaptam. Mint jól tudod, ez a kérdés számomra is kiemelt fontossággal bír, nem véletlen kértelek fel tavaly nyáron arra, hogy személyes tanácsadómként kizárólag ezzel foglalkozz. Ugyanakkor azt is tudod, hogy a város érdekeit tartom szem elõtt mindenek felett, ezért próbáltunk tavaly szeptemberben pályázatot benyújtani a kormányhoz arra a programra, ami 2% önrésszel lehetõvé tette volna a munkálatok elvégzését. Sajnos a környezetvédelmi engedély késlekedése miatt az elõkészített pályázatot nem tudtuk idõben letenni, így attól a lehetõségtõl elesett a város.
A tavalyi évben különbözõ minisztériumokban, meg egyéb hivatalokban lefolytatott tárgyalások, illetve pályázatíró cégekkel való tanácskozások alapján idén januárban arra a következtetésre jutottam, hogy nincs mód hasznos idõn belül állami vagy uniós forrásokra szert tenni azért, hogy azokból valósítsuk meg a felújítást, ezért azóta szakmai befektetõ bevonásában látom a megoldást. Érvelésemet májusban a városi képviselõtestület is elfogadta, s politikai hovatartozástól függetlenül megszavazták a szakmai befektetõ bevonását. Ama határozat nyomán ajánlatot kértünk több potenciális befektetõtõl, egyel közülük a testület is folytatott már tárgyalásokat, s azon a ponton vagyunk, hogy ha sikerül megállapodni a részletekben, akkor rábízzuk ezt a felelõsségteljes munkát.
Mindezek ellenére a leveledben írtakat megfontoltam, s úgy érzem kötelességem ajánlatodat a képviselõtestület elé terjeszteni. Következésképpen összehívom a képviselõket hétfõre, s eléjük terjesztem a felhatalmazásodra vonatkozó határozat- tervezetet, amennyiben te legkésõbb pénteken déli 12 óráig beterjesztesz egy konkrét elképzelést arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet a Hargita Gáz felé létezõ adósságot törleszteni, illetve olyan állapotba hozni a rendszert, hogy bátran vághassunk neki a következõ télnek. Azt gondolom te is belátod, hogy igencsak fontos dologról van szó, nem lehet csak annyival elintézni, hogy eddig is volt valahogy, ezután is lesz. Komoly, a lakók számára garanciákat tartalmazó koncepciót lehet csak a testület elé tenni.
Fontosnak tartom ugyanakkor kihangsúlyozni, hogy döntési joga ebben a kérdésben a testületnek van, mindannyian el kell fogadjuk majd az õ döntésüket.
Várom tehát javaslatodat a jelzett idõpontig, s remélem, hogy végül a város számára legjobb változat valósul meg.

Gyergyószenmtiklós, 2009.VII.15._______________
    Mezei János