2019. február 21., csütörtök - Eleonóra
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow A kultúra ünnepe, figurásan
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
A kultúra ünnepe, figurásan Nyomtatás E-mail
2011. január 06. csütörtök 10:19
Mesejáték, vígjáték, bűnügyi komédia, színházi esszé – a Figura Stúdió Színház színes programot kínál a januárban is. „Mivel januárban ünnepeljük a Magyar Kultúrát, ezért úgy döntöttük, hogy ennek szellemében tervezzük meg e havi játékrendünket” – nyilatkozta Dézsi Szilárd, a Figura művészeti vezetője, aki a 2010/2011-es évadban lett az intézmény munkakönyves alkalmazottja.

Januárban a Figura jótékonysági előadással is készül: január 8-án este hét órától mutatják be Barabás Olga Krimi című bűnügyi komédiáját, amelyre meghívják a gyergyóújfalvi Szép Korúak Klubját, a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthon, a Gondozó és Ápoló Központ és a gyermekotthon lakóit. „Intézményünk egy felejthetetlen kulturális élménnyel szeretne kedveskedni, ezért a jótékonysági előadás ingyenes lesz, nem csupán a meghívottak, de a nyugdíjas korosztály számára is” – mondta Incze Virág, a Figura Stúdió Színház irodalmi titkára.

A szombati előadás után a Figura vasárnap szintén este hét órától a gyergyóremetei dr. Balás Gábor Művelődési Házban mutatja be a Krimit, majd Carlo Goldoni A hazug című vígjátéka kerül újra műsorra, Barabás Olga rendezésében, ezúttal stúdió-előadássá alakítva. A darabot Gyergyószentmiklóson január 11-én, Csíkszeredában 12-én, Gyergyócsomafalván 15-én adják elő, minden előadás este hét órától látható. Január 22-én, a Magyar Kultúra napján újra a Krimivel jelentkezik a Figura, ez esetben az előadás kezdési időpontja este hat óra. Az ünnepi hónap záró mozzanataként a Danyi Zoltán Napút a cédrus árnyékában című színházi esszé lesz látható, Döbrey Dénes rendezésében.

Csibi Márti