2019. december 7., szombat - Ambrus
Gyergyószentmiklós címere
Magyar
Címlap arrow Helyi hírek arrow A gyilkostói ügyvezető cáfolja a vádakat
Időjárás
Helyi hírek
Honlap ajánló


gyergyotv.ro

keletinfo.ro

szekelyhon.ro

Gyergyói hírlap


kisujsag.ro
 
A gyilkostói ügyvezető cáfolja a vádakat Nyomtatás E-mail
2009. június 24. szerda 07:54
Cáfolta a Gyilkostó üdülőtelepen standokat működtető vállalkozók vádjait Virág Zsolt, a Budapest V. kerület Lipótváros és Gyergyószentmiklós önkormányzatának közös tulajdonában levő Monturist Kft. ügyvezetője. Amint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a 18 gyilkostói vállalkozó lapunknak úgy nyilatkozott, Virág zsarolja, fenyegeti őket, illetve a bérleti díjként, szemétilletékként begyűjtött pénzösszegekről nem minden esetben állít ki számlát és nyugtát.

A Monturisttal bérleti viszonyban álló árusok azt is nehezményezik, hogy az általuk befizetett bérleti díjból az ügyvezető előzetes megállapodásuk ellenére nem fektetett be a butikok környékének gondozottabbá tételére. Továbbá azt is sérelmezik, hogy Virág arra kérte őket, havi 5 ezer lejt, úgymond „ össze”, ennek fejében pedig ő nem hoz további tíz árust az egyébként is szűkös térre, illetőleg azt is kifejtette, amennyiben nem fizetik be a kért összeget egyoldalúan szerződést is bonthat.

Virág Zsolt tegnapi sajtótájékoztatóján a felhozott vádakat cáfolta, „aljas rágalomnak” minősítve a 18 vállalkozó által mondottakat, és rágalmazásért pert helyezett kilátásba. Mint hangsúlyozta, valóban szóba került egy bizonyos összeg összegyűjtése, de ez olyan kontextusban, hogy amennyiben 2010 után befejeződik a Gyilkostó üdülőtelepen zajló csatornázási munkálat, díszkő burkolattal akarja borítani azt a teret, ahol a butikok állnak. Ám mivel a munkálat költségeit nem tudná fedezni a bérlőktől kapott összegből, arra gondolt, hogy elhelyezne a téren „még tíz asztalt”.

„Erről tárgyaltam velük, mert nem akartam őket terhelni a burkolat költségeivel, és amikor láttam, hogy nem tetszik nekik az ötlet, felajánlottam, béreljék ők a tíz asztal helyét” – hangoztatta Virág, arra is kitérve, hogy az egyezkedés során végül 250 lejt kért asztalonként, amit nem tart nagy összegnek. A Monturist befektetései kapcsán kifejtette, hogy a cég minden jövedelmét beruházta a Gyilkostó üdülőtelep szebbé tételére, többek közt gyergyószentmiklósi vállalkozókkal játszóteret építtetett, kicseréltette a butikos tér közelében lévő parkban a padokat, illetve a szemetes kukát bekeríttette és betonalapzatot készíttetett.

Virág egyébként úgy véli, hogy az egész ügy hátterében Kádár Jenő áll, aki szerinte meg akarja vásárolni az érintett földterületet, és aki amiatt neheztel rá, mert írásban felszólította, tegyen eleget szerződésbe foglalt kötelezettségének, és az általa működtetett nyilvános illemhelyet szerelje fel víztisztítóval. Kádár azonban még a múlt hét végi sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a vécé mellett vezet el a szennyvízcsatorna, és mivel rövid időn belül rácsatlakozhatnak a hálózatra fölösleges beruházásnak találta a víztisztító berendezés felszerelését. Addig is rendszeresen takaríttatja az ülepítő gödröt – részletezte.

Forrás: Krónika